Hvornår:
23. januar 2022 heldags
2022-01-23T00:00:00+01:00
2022-01-24T00:00:00+01:00

Workshop med Rikke Lyng Christensen

Kom til æble-broderiworkshop på Blicheregnen. Vi indtager kaffestuen med broderigarn og filtkugler for at lære, hvordan man laver nuttede små broderede æbler. De er fine sat på et låg eller som ophæng på en gren, og når man først har fanget teknikken med at få syet kuglen i facon, er det en genial måde at bruge sine små rester af broderigarn på.

Det kræver ikke mange års broderierfaring at lave disse æbler overhovedet, det er mest lige sting og en leg med farver. Der skal også laves et drizzlesting og knaphulssting, men alt det skal Rikke Lyng Christensen nok vise og fortælle om på dagen.

Da Rikke Lyng Christensen som tekstillærer kunne mærke den svigtende interesse for broderi, fik hun en fandenivoldsk følelse af, at det skulle blive løgn, at det smukke håndværk skulle lide en langsom død. Så hun oprettede for 5 år siden Facebookgruppen Broderi for sjov – Embroidery for fun, for at vise hvor vildt, udtryksfuldt, skørt, anderledes og opdateret broderiet også kan være. Og lykken er at se den stigende interesse, der nu kommer snigende for broderi i alle dets afskygninger. 

Rikke Lyng står også bag systudiet Moonfeather og afholder diverse kurser og workshops, bla. på Koldinghus i forbindelse med særudstillingen Dronningens broderier.

Workshoppen er et arrangementerne, som hænger sammen med den anmelderroste særudstilling Edderbroderemig, som der naturligvis er adgang til i forbindelse med workshoppen. Der er kun få billetter tilbage.

Tid: Kl. 14.00 – 17.00.

Pris: 135 kr. pr person, inkl. kaffe m. sødt + materialer (98 kr.)