Hvornår:
20. november 2021 kl. 12:44 – 18. april 2022 kl. 13:44
2021-11-20T12:44:00+01:00
2022-04-18T13:44:00+02:00
Tasken er syet af Bettina Andersen.

Edderbroderemig på Blicheregnen – FORLÆNGET

”Interessen for at besøge Museum Silkeborg Blicheregnens særudstilling Edderbroderemig har været helt overvældende”, udtaler museumsinspektør og afdelingsleder Marianne Gjørtz Hougaard, ”derfor har vi valgt at forlænge særudstillingen til og med påske.”

Seks fantastiske broderikunstnere gæster Museum Silkeborg Blicheregnen med særudstillingen Edderbroderemig med broderier med holdning. Det er holdninger til livet, samfundet, miljøet omkring os, politik og meget mere alt sammen fortalt på finurlig vis med broderi. Det gamle håndværk kombineres med moderne holdninger og meninger til alt mellem himmel og jord.

Udstillingen sætter ikke så meget fokus på det enkelte sting eller en bestemt teknik, som på budskabet, og udstillingen giver eksempler på, hvordan broderiet bestemt også kan give mening i dag. Væk er de fine blomster og nuttede dyrebørn, og i stedet er der plads til holdninger, meninger og synspunkter. Humor og sarkasme kan forekomme i stor stil, og er der en blomsterranke, er den gentænkt i en helt ny sammenhæng. Værkerne spænder vidt fra ironiske sentenser fra dagligdagen til ord fra livet i det offentlige system.

Museet har allieret sig med seks dygtige, etablerede broderikunstnere, som udtrykker deres holdninger og meninger med nål og tråd.

De seks kreative brodøser er Rikke Lyng, Bettina Andersen, Ditte Rasmusen, Tonja Rosenblad, Eva Engelhardt og Lif Rosenkvist. Rikke Lyng og Bettina Andersen stod blandt andet for flere workshops på Koldinghus i forbindelse med særudstillingen Dronningens Broderier i sommeren 2021, men alle seks bidrager til udstillingen med sjove, underholdende, reflekterende og provokerende værker.

Mens de seks kunstnere indtager museets særudstillingslokale, har museet stillet den hyggelige kaffestue til rådighed for en fællesvæg, som alle har kunnet bidrage til med spændende broderier med holdninger fra alle, der havde lyst til at være med. Der er kommet broderier ind fra hele landet, unge og ældre, mænd og kvinder har bidraget til den spændende udstilling, som giver et indblik i, hvad der rører sig i samfundet lige nu.