Hvornår:
28. juni 2020 kl. 14:50 – 16. maj 2021 kl. 15:50
2020-06-28T14:50:00+02:00
2021-05-16T15:50:00+02:00

Grænseløse Sting

2020 er året hvor vi fejrer den Nord Schleswigske genforening med Danmark. Til fejringen har Trapholt ønsket at aktualisere genforeningen i forhold til vores liv i dag og har inviteret tekstilkunstner Iben Høj til at skabe et kunstværk, som rummer refleksioner over hvad vi forstår ved grænser i dag.

Iben Høj har defineret den kunstneriske ramme i form af farve, materialer og format for det samlede værk. 778 borgere fra hele Danmark og Nordtyskland har bidraget med deres personlige refleksion over grænser. På den måde reflekterer projektet over hvordan grænser både geografisk og mentalt flytter sig. Til kunstværket Grænseløse Sting blev deltagerne inviteret til at brodere, hvad de personligt forstår ved fysiske eller mentale grænser i dag.

Ved indlevering af broderier har mange deltagere sat titel og ord på deres broderi. Denne rigdom af fortællinger og vinkler på hvad vi forstår ved grænser i dag, præsenteres også i udstillingen.

Den stille protest
Grænseløse Sting har afsæt i, at kvinder omkring genforeningen benyttede broderiet som et politisk våben, der markerede deres nationale tilhørsforhold til Danmark. Den broderede tråd blev en stemme i kampen for genforeningen.

Iben Højs koncept for Grænseløse Sting tager udgangspunkt i ældre, falmede og hengemte Dannebrogsflag med et væld at røde nuancer og gulnede sarte områder af lyse farver, hvor man kan fornemme historien og levet liv. Som tekstilkunstner er Iben Høj selv optaget af at udtrykke sig gennem brug af tråd, og i hendes arbejdsproces er den håndværksmæssige tradition central.

Læs mere om udstillingen på trapholt.dk