Hvornår:
11. september 2022 heldags
2022-09-11T00:00:00+02:00
2022-09-12T00:00:00+02:00

Milles patchwork-piger udstiller i Roager Kirke, Roagervej 394, 6760 Ribe.

Det sker søndag den 11. september 2022.

Kirken er åben kl. 9.00 – 15.00, men der afholdes høstgudstjeneste kl. 10.30 – 11.30, hvor døren lukkes. Der vil være lidt høstmarked omkring kirken og med lidt held kaffe og kage på kanden.

Vi er en gruppe damer, der har syet samme i 21-27 år. På mødeaftenerne er kaffepausen en meget vigtig del af programmet – mener vores mænd. Derfor fik vi i 2006 første gang ideen med en udstilling i min skov hjemme ved gården. Så kunne alle se, at vi lavede andet end at drikke kaffe. Udstillingen i skoven har vi så haft fire gange – sidst i 2015. Vi er ikke stoppet med at sy, men tiden går og mange af os er blevet bedstemødre. Flere har børn i udlandet, og mange af vores ting er nu spredt over hele verden. Det tager lidt længere tid at få samlet nok til en udstilling. Jeg har i flere år drømt om at udstille i en kirke, da det er et kæmpe arbejde at gøre skoven klar. Så fik vi en ny skøn præst i det lokale sogn og så slog jeg til – vi fik lov.

Hvad laver vi så? Meget forskelligt og lige hvad vi har lyst til, og så løser vi udfordringerne hen ad vejen. En person er god til at læse de engelske mønstre, og andre er gode til at sy tasker. Der sys også tæpper i alle størrelser: Konfirmationstæpper, tænketæpper, sofatæpper eller bare et tæppe, fordi man lige fik lyst til at sy i en speciel farve. Puder, løbere, beklædning, dækkeservietter m.m. er syet i patchworkstoffer og genbrugsstoffer som jeans og skjorter. Vi inspirerer hinanden.

De seneste par år er det også blevet til et par coronatæpper. Jeg arbejder på museet Ribes Vikinger og har været hjemsendt tre gange. For hver hjemsendelse og hver dag har jeg syet en blomst, som blev sat over på et stykke skjortestof for til sidst at blive samlet til tæpper.

Har du tid til en søndagstur til Roager Kirke i september kan du se vores lille udstiling, i smukke rammer.

Vi ses, Milles patchwork-piger

              

”Noahs ark” syet af gruppen til Roager Kirke.            Milles 2. coronabølge-tæppe med 125 dage hjemsendt
– altså 125 blomster, som blev et dobbelt sengetæppe.