barn + symaskin = gøy

barn + symaskin = gøy  Book Cover
barn + symaskin = gøy Norges Husflidslag, Norsk Quilteforbund Uindbundet 72

Sprog: norsk. ISBN 978-82-91195-37-7

Annie Eikenes har i samarbejde med Norges Husflidslag og Norsk Quilteforbund udarbejdet denne inspirationsbog for børn.

Bogen giver mange gode forslag til, hvad man kan sy sammen med børn. Det er både drenge og piger, der har syet de forskellige ting, og de har hver især haft deres ”egen” symaskine med. Flere havde lånt deres bedstemors symaskine. Det, at de havde deres egen maskine, gjorde, at de hele tiden kunne være i gang og ikke skulle vente på at komme til at sy.

Børnene, der er i alderen fra 8-9 år, har syet puder, hvor de har applikeret motiver på, og hvor lynlåsen er blevet en flot del af pudens dekoration, fantastiske dukker, hvor arme og ben har forskellige tykkelser og længder, der gør, at de bare er rigtigt sjove. De har syet tasker, penalhuse og punge i stof, men også cykelslanger er blevet anvendt og monteret med lynlåse. Dukkedyner, puder, grydelapper og løbere er der også modeller til.

Det er en rigtig god børnebog med nogle dejlige billeder af projekterne, men bestemt også af børnene, hvor man så tydeligt kan se, hvordan de koncentrerer sig og går op i den fantastiske proces, det er at sy ting til glæde og fornøjelse for sig selv og andre. En bog man bare må eje, hvis man er bedstemor eller kender nogle børn, som man kan låne en gang imellem – og herudover er der måske også noget, som man selv kunne finde på at gå i gang med.

Gitte Andreasen, Rødekro. Boganmeldelse i Kludemagasinet 3/2012