Patch for børn og unge

På denne side finder du projekter, der særligt er rettet mod børn og unge. Projekterne er beskrevet i medlemsbladet Kludemagasinet og beskrivelser og skabeloner kan også findes her på siden.

Kontakt os gerne, hvis du har noget du gerne vil vise frem eller spørge om på nedenstående kontaktinformation.

Kirsten Pioch
Tlf: 2921 5852
pioch@bbsyd.dk
Ulla Brønnum
Tlf: 2941 2007
ulb@mail.dk
Nina Vestergaard Kristensen
Tlf: 2096 0528
ninakristensen88@gmail.com

Projekter:

Stolepude: Hvorfor ikke sy et par lækre puder til havestolene, så de er klar til de første spæde solstråler på terassen? De er nemme at sy på maskine ved brug af speciallinealer fra Marti Michell eller skabelon.
Pudens færdige mål er ca. 39 cm. x 45 cm.

Link til beskrivelse

Skåneserviet: Til dette projekt er der god mulighed for at få brugt dine stofrester og afprøve symaskinens forskellige sømme. Lav gerne flere halvcirkler og læg dem dekorativt på bordet

Link til beskrivelse

Armbånd: Du kan sy et armbånd i dit helt eget design. Her er armbåndet syet af cowboystof, og det er let at lave og hurtigt syet plus det varmer godt på en kold dag.

Link til beskrivelse

Vendespil: Du kan lave vendespillet på mange måder. Her har jeg valgt stof med forskellige julemandsansiger indrammet i en firkant, men du kan uden tvivl selv finde et motivstof, der kan bruges til vendespillet, eller du kan blot bruge ensfarvede stoffer, så du matcher to farver for at få et stik. Det vigtigste er, at bagsidestoffet er ens for alle brikker.

Link til beskrivelse
Link til Youtube video

Spøgelser og græskar: Det kan hurtigt blive tiden, hvor du skal pynte huset så uhyggeligt som muligt, og måske mangler du lige et spøgelse … Denne gang vil jeg opfordre dig til selv at tegne et spøgelse, græskar eller en anden uhyggelig halloweenfigur. 

Link til beskrivelse
Link til skabelon
Link til Youtube video

Leg med frisbee: Det er sjovt at lege svæveflyvning med en frisbee, men for at du kan få din frisbee til at svæve højt og langt, uden at den straks falder ned, skal den ud over stof have ekstra vægt. 

Link til beskrivelse

Nem kosmetikpung: Hvis du har nogle gamle blonder og et par stofrester, kan der fint blive til en lille kosmetikpung ud af det. 

Link til beskrivelse
Link til billedserie


Trekantspunge: Den kendte trekantspung kan bruges til mange nyttige ting.

Link til beskrivelse


Pølle tæppe/pude: Denne pude har en skumgummipølle som fyld, men er også velegnet til at opbevare en plaid i – en rigtig anvendelig pude.

Link til beskrivelse


Jule blomsterpose: I den mørke tid op til jul er det dejligt, at kunne medbringe en julestjerne eller en flaske vin, for at glæde den du besøger.

Link til beskrivelse


Taske til drikkedunk i cowboystof: Her kan du lære at fremstille et nyt
stykke stof med en meget anderledes overflade.

Link til beskrivelse


Tryl med ægkanter – Kaffebrikker: Der er meget, du kan sy, hvis du gemmer dine afskårne ægkanter. Hvis du ikke lige selv har nogle, så kender du måske en, der syr meget patchwork, og som har gemt dem.

Link til beskrivelse

Gurilande af vimpler: Hvad er en fest uden vimpler? Tja, i dag kan man næsten ikke holde en fest, uden at der er mindst en vimpelguirlande.

Link til beskrivelse
Link til Youtube video

Nemme påskekyllinger: Et meget let mønster til at lave søde påskekyllinger.

Link til beskrivelse

Grydelapper af baglommer fra cowboybukser:

Her får du en ide til, hvad baglommerne på cowboybukser kan bruges til. Her vises, hvorledes du skal klippe bukserne fra hinanden, så du får mest muligt ud af dem. Gem også de små mærker, hvor firmanavnet står på.

Link til beskrivelse 1
Link til beskrivelse 2

Rul på snor: Du kan rulle stof omkring et stykke tøjsnor og få de mest fantastiske  skåle, bordskånere eller lignende. Hvis du ikke har prøvet det før, så synes jeg du skal starte med en brik til at stille et krus på.

Link til beskrivelse

Nålepude: Et meget let mønster på en nålepude, som alle kan sy i hånden. Med lidt ”snyd” kan den lille Dannebrogs-nålepude ligne patchwork, eller du kan brodere et lille mønster på den. Nålepuden kan også sys med et mønstret/farverigt stykke patchworkstof.

Link til beskrivelse

Blomsterpude: Sy en lille sød blomsterpude til dit værelse eller brug den som gave til én, du holder af.

Link til beskrivelse
Link til skabelon

Pose med anoraksnor: Sy fin pose i simpelt patchwork

Link til beskrivelse

Tandstikkeholder: Denne lille tandstikholder, blev syet af et af børnene til årets Bedstesyning hos Quiltequinderne i Greve.

Link til beskrivelse

Fire nemme kæmmerhuse: Perfekte til at fylde med julegodter og hænge på juletræet.

Link til beskrivelse

Hjerter til juletræet:

Nu er det jo snart jul, og findes der noget bedre end at lave julepynt? Det synes jeg ikke, så derfor har jeg syet disse søde julehjerter. God fornøjelse.

Link til beskrivelse

Har du brug for hjælp undervejs, kig på  Ninas YouTube-video