Cuddle Me Quick – 11 Baby-Quilt Designs

 Cuddle Me Quick - 11 Baby-Quilt Designs  Book Cover
Cuddle Me Quick – 11 Baby-Quilt Designs Martingale & Company/That Patchwork Place Uindbundet 80

Sprog: engelsk. ISBN  978-1-60468-151-2

Som titlen indikerer, er der designs på 11 forskellige baby/børnequilts. Og de er i sandhed meget forskellige i design, interessefelter, sværhedsgrad og farvevalg. Der er altså muligheder for både nybegynderen og den mere erfarne quilter.

Som sædvanlig indledes bogen med et kort afsnit om teknik og basale quilteinformationer. Dernæst en grundig gennemgang af de enkelte projekter.

Eksempler på nogle af projekterne: Tæppet med anden eller mariehønen som gennemgående figur, med maritime motiver, med søde og lette blomsterkurve, med mere romantiske hjertemotiver i pink og lyserøde farver, med huse og fine træer, med bogstaver – og tal.

For mig var den mest overraskende nyhed motiverne i yderborterne, fx et tog med vogne på alle fire sider og stopskilte i hjørnerne på et meget enkelt tæppe med tre- og firkanter, eller havestakit i to modstående hjørner på tæppet med huse og træer. Flot, spændende og til inspiration.

Endelig er der en anvisning på en let ”skæv” log cabin teknik på tal- og bogstavtæppet. Her dog et lille suk angående tæppet med bogstaver, som mangler det danske alfabets tre sidste bogstaver af gode grunde. Bogen er jo amerikansk, og de har ikke æ, ø og å i deres alfabet. Jeg tror dog godt, man selv ville kunne tilføje endnu end række i tæppet og så tage et par tal mere med.

En sjov lille bog til inspiration til den, der gerne vil lave tæpper til børn.

Annie Brink-Koch, Fredericia. Boganmeldelse i Kludemagasinet 1/2013