Gamle tekstiler, Lappeteknik – Applikasjon – Quilting

Gamle tekstiler, Lappeteknik - Applikasjon - Quilting  Book Cover
Gamle tekstiler, Lappeteknik – Applikasjon – Quilting N.W. Damm & Søn Indbundet 139

ISBN 82-517-8423-9

Underteksten til denne bogs titel – Levende Norske Tradisjoner – bør få enhver, der er interesseret i gamle quilts, til at læse bogen. Selv om den er skrevet på norsk, er den nem at læse og let at forstå.

I løbet af de sidste syv år har Norsk Quilteforbund med Joan Foster i spidsen registreret norske quilts i privat eje, og det er første gang, disse smukke og spændende quilts kan vises frem for et større publikum.

Bogen er delt op i afsnit efter årstal fra omkring 1750 og frem til 1970’erne.

Af hver quilt er der et farvefoto – både af hele quilten, og af spændende detaljer. Der er desuden en udførlig beskrivelse af hver quilts historie – hvem der har fremstillet den, hvem der ejer den i dag, hvilke teknikker der er anvendt, hvordan tæppet er monteret samt hvilke stoffer og farver der er brugt. Teknikkerne strækker sig lige fra de traditionelle log cabin quilts, wholecloth- og crazy quilts til sirlige applikationer og quiltemønstre – af og til kombineret med forskellige former for broderi.

Bagest i bogen er der yderligere beskrivelse af de enkelte teknikker med masser af fotos og tegninger.

En smuk og spændende bog med mange flotte billeder og interessant læsning, hvor man levende kan forestille sig, hvor dygtige disse ukendte kvindelige og mandlige håndværkere også dengang har været.

Annelise Pedersen. Boganmeldelse i Kludemagasinet 3/2003