Hjertepatchwork

Hjertepatchwork  Book Cover
Hjertepatchwork Aschehoug  Indbundet 72

ISBN 87-11-16924-9

Hjertepatchwork – navnet signalerer noget sødt og hyggeligt. Og det er det, denne bog er. Ikke de store indviklede, tekniske projekter, men overkommelige projekter, til pynt og nytte.

Bogen starter med korte, klare og præcise beskrivelser: Tips og teknikker, til lidt forskellige syteknikker, og monteringsvejledninger. Dejlig kort men alligevel informativt. – Når man læser mange patchworkbøger, og efterhånden er ved at være noget erfaren, kan det være trættende med de lange, generelle beskrivelser, der ofte fylder op først eller sidst i en bog.

Projekterne er som nævnt til pynt og nytte. Fra tevarmere og dækkeservietter, til taske, puder og tæpper. Både små og større tæpper, men absolut overkommelige projekter. – Og – ikke mindst afsnittet om Hvid jul fangede mit øje. Dem vil jeg glæde mig til at lave. Der er mulighed for at udfolde sig med vandopløselig plast, karteflor, blonder, perler osv. Juletræstæppet og løberen skulle man også nok kunne nå at blive færdig med i tide. Enkelt og pænt.

Bogen henvender sig nok mest til ikke så øvede, men de mere garvede kan også få god inspiration og glæde af de indbydende billeder, der er så gode, at man kan se mange detaljer, quiltning m.m.

Laila Neumann, Svendborg. Boganmeldelse i Kludemagasinet 3/2006