Hjerter i fyr og flamme

Hjerter i fyr og flamme  Book Cover
Hjerter i fyr og flamme Annie’s Lappesaker, Ula, 328o Tjodalyng Norge

ISBN 82-996447-0-4 

Bogen er på norsk, men meget nem at læse. Bogens forfattere har brugt hjerteformen som inspiration til designet. Der er fremstillet forskellige ting i forskellige materialer. Forfatterne er begge formningslærere, der til daglig arbejder indenfor Norges Husflidslag som husflidskonsulenter.

De siger selv, at bogen først og fremmest er tænkt som inspiration med variationsmuligheder i forskellige materialer, både stof, træ, papir og uld. De prøver at give en fortælling om hjerter i træ og tekstil, en oplevelse i form og farve. I bogen er der dog først og fremmest vist prøver på ting i stof og træ. Det er de mange flotte og farvestærke ting fremstillet i patchwork, der specielt fanger mig. Men også de fremstillede ting i andre materialer, kunne jeg godt forestille mig omsat i patchwork.

Det er ikke for opskrifter eller forklaringer, man skal investere i denne bog, men udelukkende på grund af den inspiration man kan hente i de meget smukke billeder, der er en del af bogen. Det er Helge Eek, der på meget flot måde har fanget lyset, formerne stemningen og øjeblikket gennem sin fotolinse. Alle tingene er fotograferet med den meget smukke norske natur som baggrund.

Bogen har givet mig lyst at lave noget mere med hjerterne. En god ide til næste gang det er Valentins dag, eller når unge mennesker i familien skal forloves eller giftes.

Birthe Skødt. Boganmeldelse i Kludemagasinet 1/2003

Bogen kan nu lånes i Foreningens bibliotek.