Impressionist Quilts (Watercolor)

Impressionist Quilts (Watercolor)  Book Cover
Impressionist Quilts (Watercolor) C&T Publishing Uindbundet 128

ISBN 1-57120-003-7

”Impressionist Quilts” hedder en af Dansk Patchwork Forenings nyerhvervede bøger.

Den er skrevet af Gai Perry, Californien, der, siden hun startede med at sy patchwork i 1981, har nået at fremstille mere end 100 traditionelle quilts, hvorefter hun var på nippet til at give slip på denne lidenskab og genoptage en gammel beskæftigelse – at male.

Hun tøvede, da hun inderst inde vidste, at hun var bedre som quilter end som maler, fortæller hun i bogen. Efter denne erkendelse besluttede Gai Perry at udforske moderne quilt design. Under dette arbejde overvejede hun muligheden for at designe en quilt, der tog udgangspunkt i impressionistiske malerier, og da hun altid har været meget betaget af impressionismens fader, Claude Monet, udfordrede hun sig selv med denne opgave. Det var i slutningen af 1990, og det er siden da blevet til rigtigt mange impressionistiske landskabsquilts, som Gai Perry begyndte at undervise i fremstillingen af – fordi hun var meget begejstret og oplevede, at det kunne blive til flotte quilts, selv uden at besidde de store kunstneriske talenter, og uden at være ekspert på farver.

Så hun måtte skrive bogen ”Impressionist Quilts”, og hun betror os, at hemmeligheden ligger i at købe de rigtige stoffer, hvad hun prøver at fortælle om og demonstrere i denne farve billede-bog. Så er du til blomster var det nok værd at overveje at investere i denne bog – eller låne den på DPFs bibliotek.

Gerda Helene Jepsen. Boganmeldelse i Kludemagasinet 4/1996