Jeg elsker PATCHWORK

Jeg elsker PATCHWORK  Book Cover
Jeg elsker PATCHWORK Muusmann Forlag

Det var med spænding, vi så frem til en ny dansk patchworkbog – og vi er ikke blevet skuffet. Det er en meget flot bog, som Helene Gravenhorst har udgivet på Muusmann Forlag i august 2015.

Bogen indeholder mønstre og vejledninger til 12 store quilts, alle i en størrelse der gør dem anvendelige til slumre/sengetæpper.

Det er moderne mønstre i minimalistisk stil, der vil passe ind i tidens boligindretning, og det er da også forfatterens ønske, at den vil skabe interesse for at sy quilts hos et yngre publikum.

Det er store mønsterblokke skåret som trekanter eller med runde former.

Flere af quiltene består af kun to forskellige stoffer. Ellers tone-i-tone og klare farver, så der er ikke noget spraglet indtryk. Ingen afsluttende kanter rundt om til sidst.

Alle modellerne er maskinsyet, og der er fine illustrative anvisninger til udskæring og syteknikker. Der er store fotos af alle quilts med tegnede forslag til alternative farvesammensætninger, og fotos er så detaljerede, at du tydeligt kan se, hvordan der er quiltet.

Bogen indeholder som nævnt fine anvisninger til udskæring og syning.

Sværhedsgraden varierer, men kendskab til almindelige sy- og patchworksyning vil nok anbefales.

Der er ikke en beskrivelse af basale patchworkteknikker, men dem kan du finde så mange andre steder. I stedet er der lagt vægt på at få mange modeller med i bogen.

Layoutet er dejligt lyst og luftigt.

Skriften er tilpas stor til, at det er overskueligt at læse og have liggende ved siden af, når du syr.

Laila Neumann, Svendborg

Anmeldelse i Kludemagasinet nr. 4/2015.