Lappefryd for store og små

Lappefryd for store og små  Book Cover
Lappefryd for store og små Chr. Schibsteds Forlag A/S Indbundet 64

ISBN 82-516-1769-3

Meget produktive Magda Imregh fra Norge har sendt os sin 9. Bog, som hun kalder ”Lappefryd”.

Det er en bog, som passer til alle i alle aldre, som gerne vil sy noget enkelt og samtidig gerne vil lære nyt.

Magda fortæller i forordet, at hun på 5. år underviser en gruppe børn i patchworkens glæder, og at børnene viser stor entusiasme, om end de ind imellem kan synes, at specielt monteringen er svær. Det er der også mange voksne patchworkere, der synes, men hvis man bruger anvisningerne i Magda Imreghs bog, så er man faktisk godt hjulpet.

Det er en dejlig patchworkbog med mange enkle, farverige og glade quilts for begyndere, samt nogle lidt sværere, bl.a. med den ”nye” velour-teknik til mere garvede patchworkere.

Bogen har et godt og overskueligt afsnit, som handler om materialer, udstyr, teknikker, quiltning, montering og meget mere. Bestemt en bog, som jeg vil anbefale.

Hanni Bjerre-Christensen. Boganmeldelse i Kludemagasinet 2/2000

****************

Uddrag af Magda Imreghs Forord til bogen:

Titlen er valgt med omhu. Den skal passe til alle aldre! Jeg synes bedst om at slå 3 fluer med et smæk – hvis det er muligt.

Jeg har her glæden at præsentere min 9. Bog. Den er beregnet for børn, nybegyndere, men også erfarne lappeentusiaster!

Der er gennemgang af teknikker, bl.a. nemme kvadrater og trekanter, hurtige Flying Geese og Drunkard’s Path, nemme trekanthjørner, vindmølle med strimmelteknik, japansk foldeteknik og applikation.

Over 60 modeller er med, bl.a. Gardin og kurv med keltisk applikation og ny sommerfugl teknik, Fiskeudstyr med mini-strandmadras og skibssæk, forelskede fisk på vægtæppe, dug, løber og grydelapper, Vennetæppe med japansk foldeteknik, sashiko, glasmosaik som kunsthåndværk samt chenille teknik,

– så der er nok at vælge imellem.