Lappeteknikk fra A til Å

Lappeteknikk fra A til Å  Book Cover
Lappeteknikk fra A til Å Orion 192

ISBN 82-458-0531-9

De to norske quiltere Grete G. Moe og Kirsten Vistness har, 15 år efter de udgave deres første bog, lavet en ny ”Grundbog” hvor de har medtaget det bedste fra deres tidligere bøger om patchwork. Bogen’s undertitel ”Syglede for nygegynnere og erfarne” er god, fordi der fra forfatternes side er lagt vægt på det favestrålende – og det kan man kun blive glad af.

Da bogen er ment som en grundbog, starter den med en ganske god gennemgang af syteknikker og anvendelse af forskelligt udstyr/hjælpemidler. Resten af bogen er inddelt i afsnit, omhandlende former, dvs. strimler, firkanter, trekanter, runde former og andre former. Fælles for alle afsnittene er, at der vises mange flotte og farverige modeller og mønstre – bogen indeholder således syanvisninger på sengetæpper, vægtæpper, dækkeservietter, duge, bordløbere, tasker, syskrin og mange sjove småting. Der er udfordringer til både nybegynderen (de simple former – strimler, firkanter og trekanter) og den mere erfarne (de runde former). Bogen lægger op til, at brugeren laver en form for dagbog over sine projekter og ideer, da der indimellem afsnittene er blanke sider til notater osv.

Et meget stort plus ved bogen er, at den er lavet med spiralryg og derfor ikke ”klapper sammen”. Det gør den virkelig brugervenlig! Selvom bogen er på norsk, er det forholdsvis nemt at forstå, og syanvisningerne er gode.

Udover det faglige i bogen kan man glæde sig over de mange flotte billeder i bogen – mange af modellerne er fotograferet i/ved Grete G. Moe’s hjem i Spanien.

Lise Bach