Ny patchwork på styropor

Ny patchwork på styropor  Book Cover
Ny patchwork på styropor Klematis Indbundet 72

ISBN 87-7721-846-9

Dette er forfatterens anden bog om patchwork på styropor. Styropor er et plastikmateriale, som de fleste vist kender. Det bliver støbt i forskellige faconer, kugler, kegler, klokker, æsker o.s.v.

De forskellige ting holder samme mål overalt, hvor man køber dem. Derfor kan forfatterne opgive præcise mål til modellerne. Til disse skal der ikke bruges tråd eller syteknikker, men kun knappenåle og knive til at laver ridser i styroporen med. Teknikken er så den, at man presser små nøje udmålte stykker stof rundt om figuren og fæstner dem ved at putte enderne ned i revnerne. Bagefter dækker man sammenføjningerne med guldtråd eller anden pyntetråd, som fæstnes med nåle.

Bogen er skrevet, så det er let at udarbejde tingene efter tegningerne. Alt er målt ud og forklaret. Det er jo noget andet at arbejde tredimensionalt end på flader, som de fleste er vant i patchwork.

Denne styroporteknik har den fordel, at arbejdet hurtigt bliver færdigt. Man kan hurtigt lave nogle kugler til jul eller æg til påske uden at skulle begynde i god tid. Endvidere er man nogenlunde sikker på et godt resultat, da formen jo er givet af styroporen. Man risikerer ikke, at det hele er skævt. Man kan selv bestemme over farverne og måske “lege” lidt dristigere end på store tæpper. Denne teknik er perfekt til anvendelse af rester.

Mange rigtige patchworkere vil nok finde den slags arbejde for letkøbt, men måske er det en god idé til begyndere, der her hurtigt får et resultat.

Jeg synes, bogen er god, idet den er så udførlig i sine beskrivelser af arbejdet, at man sagtens kan gå i gang med at lave æsker, kugler o.s.v. uden at have forkundskaber. Dog skal det være sagt, at nogle af modellerne forekommer mig at være lidt for “søde”, men det kan man jo selv ændre på ved hjælp af farverne. Til slut vil jeg sige, at jeg er overbevist om, at rigtige patchworktæpper vil bevare deres skønhedsværdi længere end disse pynteting.

Birgit Hjort. Bogen er anmeldt i Kludemagasinet nr. 2/1998