Nyt liv i gamle klude

Nyt liv i gamle klude  Book Cover
Nyt liv i gamle klude Olivia Indbundet 90

ISBN 978-87-567-8579-2

”Nyt liv i gamle klude” – en titel som til forveksling minder om Anne-Pia Godske Rasmussens boger. Men der holder ligheden også op, idet bogen her skal forstås som oplæg og inspiration. Tænk, at bruge et nøglehul som knap!

Hanne Matthiesen er uddannet på Århus Kunstakademi & Århus Lærerseminarium og ar-bejder i dag primært som billedkunstner – og som hun siger, at bruge hænderne giver ro i sjælen. Nogle kan ikke undvære den daglige løbetur, og jeg kan dårligt undvære mine stunder i selskab med nål og tråd.

Hannes interesse- og arbejdsfelt er ikke kun stof og håndarbejde. Derfor glider det hånd-arbejdsmæssige også over i mere billedkunstagtigt i form af stofbilleder, collager m.m.

Der er dog et par patchworkmønstre på nogle simple quilts, seks- og ottetakket stjerne-quilt, et meget enkelt kludetæppe, og ellers en del småting, så som hynder, bolde, bro-cher, mapper og gæstebøger – alle ting som er ”genbrugspræget”.

Bogen er fyldt med dejlige billeder og ganske gode sybeskrivelser til de mange projekter med brug af gamle tekstiler – også kaldet re-design.

Anette Christensen, Hadsund. Boganmeldelse i Kludemagasinet 1/2008