One-Patch Plus

One-Patch Plus  Book Cover
One-Patch Plus Quilt Escapes Uindbundet 80

ISBN 978-0-9795295-0-4

One-patch – hvad er nu det for noget. – Jeg kender Four-patch og Nine-patch, men det andet begreb var nyt for mig.

Det var det dog ikke, da jeg fik set i bogen, og hvor forfatterne forklarer, at det jo er de gamle teknikker – f. eks. Sekskant – der danner grundlaget for teknikken, som man har videreudviklet.

Jeg tænkte også på Watercolour, da jeg så billederne, og det er vist ikke helt ved siden af.

Bogens projekter er syet op i batikstoffer. Der skal bruges mange forskellige, og det beskrives, hvordan man udvælger sin farveskala – f. eks. Ud fra et foto. Til ét projekt kan der godt skulle bruges 40 forskellige stoffer.

Det beskrives, hvordan man bygger det op, så man får et harmonisk resultat med det rigtige fokus på lys og mørke. – Der er anvisninger til skabeloner, der kan tegnes af, og det er vist, hvordan man syr blokkene sammen, også hvordan man tackler de buede sider. Alt er maskinsyet.

Det behøver ikke være så indviklet. Nogle af skabelonerne danner f. eks. Et kvadrat, når 4 er syet sammen, og de gør det jo en del lettere videre frem. Den grundform man vælger til sin skabelon er med til at understrege motivet og give liv og dybde. F. eks. Er der brugt trekanter i et billede, hvor der er bjerge i baggrunden, og runde former til blomsterbede.

Bogen er fint illustreret, og anvisningerne er til at forstå.

Laila Neumann, Svendborg. Boganmeldelse i Kludemagasinet 1/2009

Bogen kan nu lånes i Foreningens bibliotek.