Patchwork, farver og abstrakte former

Patchwork, farver og abstrakte former  Book Cover
Patchwork, farver og abstrakte former Aschehoug, Dansk Forlag A/S Indbundet 96

ISBN 87-11-12249-8

Denne bog er først og fremmest tænkt som en inspirationsbog og en igangsætter til dem, som har lyst til at lege med mønstre til patchworktæpper.

Den beskriver forskellige kompositionsprincipper, metoder man kan bruge til at skabe sine egne nye mønstre med, men den handler også om at se nye muligheder i gammelkendte mønstre.

Bogen er opdelt i afsnit om forskellige typer mønstre, f.eks. kan nævnes Leg med traditionelle mønstre, Asymmetriske blokke, Etniske inspirationer og meget andet, og ind imellem oplæggene er der udførlige opskrifter på de viste tæpper. Bogen byder på en masse idéer til, hvordan man kan lege med mønstre og stoffer på nye måder, kort sagt med farver og abstrakte former.

Patchwork, farver og abstrakte former er skrevet af Charlotte Yde, der er internationalt kendt for sine smukke og stilsikre tæpper, hvor farver, komposition og quiltning danner et harmonisk hele. Bogen er først og fremmest baseret på hendes egne erfaringer som udøvende kunstner og som mangeårig underviser.