Patchwork med båndbroderi

Patchwork med båndbroderi  Book Cover
Patchwork med båndbroderi Aschehoug Dansk Forlag A/S Indbundet 96

ISBN 87-11-16564-2

Så kom den endelig – den danske bog om silkebåndsbroderi. Enhver med lyst til at udfordre denne spændende form for broderi, kan i denne flotte bog få masser af ideer og inspiration til forskellige former for patchwork kombineret med silkebåndsbroderi.

At brodere med silkebånd stammer helt tilbage til 1700-tallet, hvor det gennem ca. 150 år blev brugt som dekoration på tøj, først forbeholdt de kongelige, men senere også overklassen. I starten af 1900-tallet forsvandt denne form for broderi helt for så igen at dukke op i 1980’erne – bl.a. i USA og Australien og nu også Danmark.

Silkebåndsbroderi giver en flot tredimensionel virkning på en quilt, og selvom det ser indviklet ud, er stingene meget nemme at lære, da mange af dem er kendt fra almindeligt broderi.

Bogen indeholder udførlig vejledning til stingene samt mønstre til de patchworkprojekter, der er brugt som udgangspunkt, så både begyndere og øvede kan have stor glæde af de projekter, bogen indeholder.

Der er mønstre og beskrivelser til mange dejlige ting, både i kombination med traditionel og med crazy patchwork. Bogen er fyldt med mindre projekter, som er utroligt velegnede til f.eks. gaver. Her er alt lige fra æsker og kort til nuttede bamser, puder, kaffekandevarmere, æggevarmere, juleting og meget mere. Kort sagt – bogen er fyldt med projekter som man kan nå at få færdige inden jul.

Bogen er opdelt i afsnit – Kom godt i gang, tips og teknikker for nybegynderen udi patchworkkunstens mange glæder – Start og slut, en beskrivelse med tydelige illustrationer af stingteknikken – samt projekter. Bagest i bogen findes mønstre, der er lige til at tegne af.

En smuk bog til alle, der elsker denne form for håndarbejde og en oplagt julegaveide.

Annelise Pedersen. Boganmeldelse i Kludemagasinet 4/2003