Rul Patchwork på Snor

Rul Patchwork på Snor  Book Cover
Rul Patchwork på Snor Klematis Indbundet 104

ISBN 978-87-641-0256-7

Man tager:

Frygteligt mange meter snor og endnu flere meter stofstrimler, skåret på skrå, 1,5 – 2 cm. brede + knappenåle – og så går man i gang. Man vikler og vikler – stoffet rundt om snoren – holder det sammen med nålene.

Og så ind i symaskinen, indstillet på en passende zigzag, og så syr man det hele sammen. Starter med en bund, og former efterhånden, så der kommer dekorative kurve, skåle, tasker, dækkeservietter m.v. ud af det.

Alt er beskrevet i denne nye bog. Jeg var lidt skeptisk – kunne det nu lade sig gøre? Men efter en lille prøve, med noget snoet tøjsnor og en rest ternet stof, blev jeg overbevist. Det var slet ikke så svært. Man skal lige finde ud af, at nålene skal sidde i snoren, og ikke i fingrene, men ellers gik det fint.

Bogen giver god beskrivelse af teknikken, med fine, illustrative billeder. Det er ikke en egentlig opskrift og mønster-bog. Det handler om at inspirere, og så er det op til læseren at lade fantasien udfolde sig. Det er i hvert fald en teknik, hvor man kan få god brug af de mellemstore rester, eller det stykke stof, man fandt på tilbud engang, og aldrig fik brugt. Resultatet synes jeg er pænest, hvis det ikke er alt for broget – men det er jo en temperamentssag. Rigtig god fornøjelse.

Laila Neumann, Svendborg. Boganmeldelse i Kludemagasinet 4/2007