Say It With Quilts

Say It With Quilts  Book Cover
Say It With Quilts C&T Publishing Indbundet 144

ISBN 1-57120-023-1

Diana McClun vendte hjem fra en udstilling, imponeret over antallet af quilts, som de en-kelte quiltere på udstillingen havde præsteret, hvorefter hun begyndte at tælle egne quilt-arbejder. Men hvor var hendes stak af quilts?

Hun havde fremstillet adskillige quilts til brude, babyer, fødselarer og andre, der var blevet fejret. Selv ejede hun ikke nogen quilt. Laura Nownes oplever også, at hun under arbejdet med quilts til nære venner fyldes med kærlige tanker og altid tænker på forbindelser, hun deler/delte med disse personer.

Bogen fokuserer på idéer, mønstre, individuel stil og eksperimenter. Hver quilt i bogen vi-ser, at ophavskvinden har brugt muligheden for at overføre en personlig, speciel medde-lelse til modtageren.

Eksempler fra bogen: Sampler quilt med hele alfabetet, en quilt med transparente fo-tos/breve, quilt med barnetegninger, quilt med udgangspunkt i børns fingeraftryk og auto-grafer, minde-quilts osv. En quilt syet af den ene af bogens forfattere til dennes datter med ønsket: ”Sara, jeg håber, denne quilt altid vil dække dig med kærlighed og varme, og et ønske om, at alle dine drømme bliver søde”.

Grethe Lindgaard. Boganmeldelse i Kludemagasinet 4/1997