The Perfect Patchwork System, Volume 3

The Perfect Patchwork System, Volume 3, Eight-Pointed Stars Book Cover
The Perfect Patchwork System, Volume 3, Eight-Pointed Stars From Marti Michell ww.frommarti.com Uindbundet 50

Ethvert quilte-bibliotek indeholder naturligvis lækre bøger med skønne fotos af endnu skønnere quilts i de mest pragtfulde farvekombinationer – skønt og drømmende tidsfordriv til vinteraftner, når mørket og kulden har taget magten.

Men ethvert bibliotek har også bøger, der holder fast i grundlæggende teknikker og deres muligheder i en moderne quilte-verden. Sådanne bøger er Marti Michells Volume 3 og 6. Marti Michell er især kendt for sine fine skabeloner i mange udformninger og sæt, og de er også grundlag for disse 2 gedigne hæfter.

Volume 3 gennemgår ”Eight-pointed Stars”, også kendt som LeMoyne Star, og de mange muligheder, der er med denne i grunden enkle blok. Eksempelvis kan brug af stribede stoffer skabe de mest charmerende optiske illusioner. Hele bogen bygger på brug af skabelonsættet E.

Volume 6 bygger på brug af skabelonsæt G og H, og her drejer det sig om sekskanter, mest kendt er nok ”Grandmother’s Flower Garden. Michells forklaringer inkluderer anvisninger på at sy dem på maskine – det skal bestemt prøves.

Begge bøger er på engelsk, men med mange anskuelige instruktioner og vejledninger.

Den gennemgående tankegang er:

* skær ud i strimler,

* brug så den skabelon, der skal bruges til lige netop dit mønster

* nogle af skabelonerne har et lille hul, så stedet hvor sømme skal mødes, kan markeres

* 0,6 cm sømrum er inkluderet i skabelonen

De to bøger opfordrer bare til at gå i gang.

Inger Hyldgaard, Hobro. Boganmeldelse i Kludemagasinet 4/2010