Anne Marie Johansen
Købmandsgårdens sommerudstilling har i år Limfjordsgruppen som gæsteudstiller med udstillingen ”Limfjordslandet”.
Limfjordsgruppen har i øjeblikket 71 medlemmer fra det nordvestlige Jylland, og gruppens mødested er Thisted.
I 2019 fik medlemmerne af Limfjordsgruppen en udfordring, hvor temaet var Limfjordslandet. Temaet kunne fortolkes helt frit – figurativt, abstrakt, farveharmoni. Man kunne lade sig inspirere af Limfjordslandets flora og fauna, landskab, fjorden, forfattere, malere, foregangsmænd, historie, sagn, erhverv ….. ja, kun fantasien satte grænser.
Der kunne vælges mellem tre forskellige størrelser, og desuden var der tre stykker stof, som skulle indgå i quilten sammen med stof af eget valg. Resultatet blev 34 quilte syet af 25 medlemmer.
Gudrun Schultz Andersen Karen Mette Christiansen Aase Christensen
Udstillingen kan ses på adressen:
Købmandsgården, Aggersundvej 284, 9690 Fjerritslev.
Åbningstider: Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00, fredag kl. 9.00 – 12.00. Lørdag og søndag lukket.
”Textila bilder och object”. Susan Dahlberg udstiller i Stenhuset, Ekängsvägen 5, Surahammar, 735 (ml. Stockholm og Örebro)
Åbent: Hver dag fra kl. 13.00 – 17.00.
Se mere: www.rikstacket.se
Hollands quiltegilde fejrer 40 års jubilæum ”Patchwork en Quiltdagen” med en stor medlemsudstilling med temaet ”kleurrijk” (farverig). Også workshops, udstillinger fra tonegivende quiltere, butikker.
Hart van Holland , Berencamperweg 12,
3861 MC Nijkerk.
Åbent: Onsdag – lørdag.
Se mere: www.quiltersgilde.nl
Udstillingen “Nadvergæsterne” vises i Thisted Kirke fra 1. september – 22. oktober 2023.
Thisted Kirke, Vestergade 3, 7700 Thisted.
Udstillingen kan ses mandag til fredag kl. 8.00 – 16.00.
Her er lidt om baggrunden for udstillingen, der i første omgang blev vist i Stoense Kirke og hen over sommeren i Domkirken i København.
Stoense Kirke er en lille middelalderkirke på Nordlangeland. Udvendig ligner den enhver anden dansk landsbykirke bortset fra, at tårnet her vender mod øst. Indvendig finder man en meget flot altertavle udført af den dygtige billedskærer Lorentz Jørgensen. Den var oprindelig lavet til og ophængt i Tranekær Kirke, men blev i 1847 flyttet til Stoense. Den meget smukke prædikestol er udført af Hans Gudewerdt, som var Jørgensens læremester. I 1956 skete der en stor modernisering af kirken, hvor man fjernede kirkebænkene i hovedskibet og erstattede dem med moderne stole, tegnet af Kåre Klint.
Kirken har en fantastisk akustik, og siden slutningen af 1970’erne har familien Steensen-Leth på Steensgård arrangeret klassiske sommerkoncerter i kirken. Disse koncerter har hvert år tiltrukket verdenskendte navne inden for kammermusikken. De har nydt akustikken og den intime atmosfære. Det var også ved en af disse koncerter, at ideen om en udsmykning i kirken opstod, idet billedkunstneren Maja Lisa Engelhardt og formanden for Ny Carlsberg Fondet traf hinanden. En ansøgning til fondet gjorde det muligt i 2005 at opsætte to glasmosaikvinduer i sideskibets vinduer skabt af Maja Lisa Engelhardt.
Hvert år arrangeres der kunstudstilling i kirken. I den forbindelse har menighedsrådet fået kirkeministeriets tilladelse til at opsætte 13 kroge i kirkerummet.
For et års tid siden fik jeg en henvendelse fra sognepræsten Peter Møberg, som havde fået den ide, at de 13 kroge netop passede med antallet gæster omkring nadverbordet Skærtorsdag. Han spurgte, om ikke det kunne være en opgave for QQTextilkunst at gå i gang med. Samtidig lovede han at lave en beskrivelse af samtlige 12 disciple, så vi kunne have noget at gå ud fra.
Jeg forelagde ideen for gruppen, og der var så stor tilslutning, at vi valgte at gå videre med projektet. Der blev nedsat et udvalg, som skulle stå for planlægningen. Udvalget satte tre kriterier op, som værkerne skulle opfylde: Alle skulle have samme mål, nemlig 70 x 60 cm. Navnet på apostlen skulle fremgå, og endelig skulle man kunne se hans attribut (kendetegn). Apostlene blev fordelt ved lodtrækning, og vi fik hver især en beskrivelse af vores apostel.
Selv om det var en grundig beskrivelse, er der dukket mange spørgsmål op undervejs i processen. Så der er både blevet læst i bøger og Bibel, googlet og stillet spørgsmål til præsten. Det har været en spændende udfordring, og mon ikke vi alle er blevet en lille smule kloge på et område, man normalt ikke beskæftiger sig så meget med.
”Quilt & Knitting Fayre 2023”, Stormont Hotel, Belfast, Nordirland.
Flere informationer senere.
Se mere: www.quiltfayre.com
www.quiltersguildireland.com
“28. European Patchwork Meeting (EPM)”, 68160 Sainte Marie-aux-Mines, Val d´Argent, Alsace. Over 1000 tekstilarbejder udstille forskellige steder i dalens landsbyer, kurser, foredrag, stort butiksareal.
Åbent: alle dage kl. 9.00 – 18.00
Se mere: www.patchwork-europe.eu
”28. European Patchwork Meeting” (EPM), 68160 Sainte Marie-aux-Mines, Val d´Argent, Alsace. Over 1000 tekstilarbejder udstillet
forskellige steder i dalens landsbyer. Kurser, foredrag, stort butiksareal.
Åbent: Alle dage kl. 9.00 – 18.00.
Se mere: www.patchwork-europe.eu
Himmerlands Quilterne fejrer 25 års jubilæum med en udstilling, Bygaden 33, Ravnkilde, 9610 Nørager.
Du kan se udstillingen fra kl. 10.00 til kl. 16.00.
Da QQ TextilKunst sidste år fejrede 25 års jubilæum, blev der fremstillet nye værker samt to nye fælles projekter, hvor det ene er et projekt i tre serier: Hviskeleg – en fotoudfordring. Alt dette kan nu ses i en udstilling på Gulddysse Kulturgård, Gulddyssevej 70, 4000 Roskilde.
Udstillingen kan ses fra søndag den 17. september til og med søndag den 24. september 2023.
”Langebro” er det første værk i den ene serie af Hviskelegen – en fotoudfordring. Værket er syet af Lone Jensen.
Silketørklæder – et fælles projekt.
Åbningstider:
Fernisering søndag den 17. september kl. 14.00 – 17.00
Mandag er der åbent fra kl. 15.00 – 20.00
Tirsdag den 19. september – søndag den 24. september 11.00 – 17.00
Der er gratis adgang.
Venlig hilsen
QQ Textilkunst