Material Evidence – europæisk artquilt udstilling – bl.a. med Charlotte Yde.
Udstillingen kan ses i Midlands Art Center (MAC), Cannon Hill Park, Birmingham, B12 9QH.
Åbent: Alle dage kl. 9.00 – 21.00.
Se mere: https://macbirmingham.co.uk/exhibitions/material-evidence
Udstillingen ”Nadvergæsterne” fortsætter sig tur rundt i landet. Den startede i Stoense Kirke på Langeland, kunne derefter ses i Københavns Domkirke hen over sommeren, hvorefter den via Thisted Kirke kom til Bagsværd Kirke. Alle steder er den blevet taget vel imod, og der kommer henvendelser fra kirker om at måtte låne udstillingen, hvilket er rigtig dejligt.
Fra 8. marts 2024 til ultimo maj vil man kunne se ”Nadvergæsterne” i Vestervang Kirke i Viborg. I sommeren 2024 udstilles der i Helligåndskirken i Aarhus.
QQTextilKunst udstiller i Kunstbygningen Filosoffen, Filosofgangen 30, 5000 Odense C.
Udstillingen er åben tirsdag – søndag kl. 11.00 – 17.00, og fernisering afholdes den 16. april kl. 17.00 – 19.00.
Fri entre.
Vi slår dørene op til den 19. Quiltefestival på Gl. Aulby Skole, Vejlbyvej 9, 5500 Middelfart.
Åbningstid: Torsdag den 9. maj kl. 10.00 – 17.00 og fredag den 10. maj kl. 10.00 – 16.00.
I år får vi besøg af den 16-årige Emma Lilliendahl van Rijn kendt fra tv-programmet ”Danmarks næste tøjdesigner!” Vi glæder os meget til at opleve, hvad Emma har syet af spændende projekter, siden vi så hende i tv.
Tæpperne til årets udstilling leveres af Quiltmädels fra Tyskland, Quiltegruppen Knuden, Sønderjysk Quiltetrekant og enkelte lokale udstillere. Projekt Puttetæpper udstiller puttetæpper, der er syet af frivillige rundt om i Danmark.
På Quiltefestivalen møder du Hyggetæpper til Krisecenter, Projekt Puttetæpper, Mødrehjælpen, Projekt Gambia samt stande med pileflet, trædrejning og glaskunst.
I den store sal finder du som altid 12 patchworkbutikker, der er fyldt med farverige stoffer og spændende tilbehør til patchwork. Butikkerne vil på skift lave en demonstration af forskellige syteknikker.
Har du lyst til at prøve kræfter med nål og tråd, så sæt dig i Syhjørnet!
Vores café serverer dejlig mad, kaffe og kage til rimelige priser, og i et særligt lokale er der mulighed for at læse dagens aviser.
Husk: Gratis adgang til Quiltefestivalen! Derfor håber vi, at du vil støtte os ved at at købe lodder i tombolaen, så husk kontanterne!
Find flere oplysninger på Facebook, Instagram og www.quiltefestival.dk
Arrangør: AKI, Quiltefestivalgruppen og Bøgelund Patchwork.
Mønster på tilværelsen
Hanni Bjerre-Christensen udstiller patchwork i Markuskirken, Sankt Markus Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C.
Med farverige kombinationer af nyt og gammelt skaber Hanni Bjerre-Christensen i sine patchworkværker på én gang prægnante og enkle kunstneriske udtryk.
Patchwork fra Hannis hånd bærer præg af inspiration fra adskillige undervisere, højskoleophold og besøg på patchworkfestivaler verden over, men har samtidig et umiskendeligt personligt præg, som valgene af farver, stoffer og mønstre giver til kende.
Der er ikke noget, der ikke kan quiltes – og så lidt som muligt, der går til spilde. Det giver unikke mønstre med både gentagelser og fornyelse, brud og sammenhæng.
Oplev Hanni Bjerre-Christensens patchwork i Markuskirken, hvor hun udstiller i menighedssalen. Der er fernisering søndag den 26. maj kl. 11.30 – efter gudstjenesten, og udstillingen vil være at se sommeren over.
Der er mulighed for at besøge udstillingen i kirkens åbningstid, på hverdage normalt mellem kl. 9.00 – 13.00 samt efter gudstjenesten på søndage.
Birgitte Busk udstiller et udsnit af sine trådmalede portrætter på Danmarks Kostumarium, Frederiksø 16c 2.sal, Svendborg.
Birgitte Busk har over mange år forfinet et helt særlig kunsthåndværk. Med nål og tråd danner hun udtryksfulde billeder, såkaldte trådmalerier. Enkelte stoflag udgør en grundflade, en slags grovskitse, hvorpå Birgitte i frihånd ”maler” med forskellige slags sytråd på en helt almindelig symaskine uden computerstyring. Alle stikningerne virker som blyantsstreger, som både fremhæver detaljer og smelter stoflagene sammen til bløde lys-og skyggeeffekter.
Birgittes trådmalerier indeholder forskellige motiver oftest på store mørke flader, hvor lyset vokser ud af mørket. Denne effekt kendetegner de fleste af billederne, og netop brugen af dette virkemiddel i portrætter har fået meget opmærksom i Danmark og i udlandet.
Åbningstider:
Mandag lukket
Tirsdag – søndag åbent kl. 10.00 – 16.00.
Entre:
70 kr.
Ud over Birgitte Busks udstilling er der mulighed for at se Annemarie Helgers store rober, kostumer fra “Badehotellet” og selvfølgelig også lidt af Thomas Sjølanders broderier.
Vær opmærksom på at kostumariet ligger på anden sal og der endnu ikke er elevator i bygningen.
QUIP – De Grønne Quiltere
Kl. 10.00 – 15.00 afholder De Grønne Quiltere QUIP i Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, 2800 Kgs. Lyngby med en lille udstilling af vores værker samt arbejdende værksted.
Alle er velkomne til at kigge forbi med eller uden sytøj noget af dagen eller hele dagen. Der er kaffe på kanden hele dagen.
Venlig hilsen
De Grønne Quiltere
QUIP – Quilt in Public
Kl. 10.00 – 14.00
Plantoramam, Emblasvang 2, 3400 Hillerød.
Vi udstiller tæpper, tasker, og andet vi har syet. Kom og sy sammen med os, der er plads. Har du en time eller to eller bare fem minutter, er du
velkommen.
Arrangør: Gurli Knudsen
Medlem af Dansk Patchwork Forening
Lappedykkerne
Lappedykkerne er en 25 år gammel patchworkforening, der har medlemmer fra hele Thy, Hanherred, Mors, Salling og Struer-egnen. Vi mødes den sidste tirsdag i måneden på Koldby Skole. Foreningen har for tiden 25 medlemmer.
Foreningens formål er at udbrede viden om og skabe et forum for alle slags håndarbejde, dog med patchwork som hovedinteresse.
Mødeaftenerne indeholder mange forskellige aktiviteter, såsom fx gennemgang af nåle og deres anvendelse, stofbytte – med stoffer i aftalt farve, størrelse og antal, gennemgang af syteknikker indenfor patchwork, introduktion af årsprojekter, som i år er en strikke/projekt/gå-i-byen-taske samt en stofbeklædt projektmappe.
Desuden kan mødeaftenerne dreje sig om anvendelse af diverse blomster i forskelligt øjemed, broderi samt at arbejde med små projekter i andre materialer såsom gummi, papir, læder og pil. Efter gennemgang af aftenens emne bliver der hygget med fælles kage og medbragt kaffe/te. Mødeaftenen slutter med ”Vis og fortæl”, hvor medlemmerne medbringer egne kreationer inden for mange genrer af håndarbejde, såsom broderi, strik, pileflet, beklædningssyning m.m., og fortæller om erfaringer med frembringelsen af det enkelte projekt til gensidig inspiration.
Foreningen har tre sysseldage, henholdsvis en i foråret og to i efteråret, som er arbejdsdage på Koldby Skole, hvor der kan sys, hvad man vil eller et fælles emne. Der er desuden fællesspisning og hygge. Nogle år har foreningen en fredag/lørdag med en udefrakommende underviser. I år har foreningen som et nyt tiltag arrangeret en tre-dages tur til Fyn i maj måned. Sommerhalvåret afsluttes med en sommerudflugt og en herlig sommerkage. Vinterhalvåret har juleafslutning en lørdag med norske gærklejner, pakkespil, tid til at sy og små workshops og demonstrationer, som man kan vælge at deltage i.
Det er en forening med plads til alle, uanset alder og interesser. Foreningen kan findes på Instagram, søg på lappedykkernes.
Lappedykkerne udstiller et alsidigt udvalg af smukke arbejder fremstillet af foreningens medlemmer. Der vil være store quilte og små ting både maskinsyet og håndsyet.
Udstillingen kan ses i perioden 1. juli til 1. september 2024 i Købmandsgården, Aggersundvej 284, 9690 Fjerritslev. Butikken har åbent: Mandag til torsdag kl. 9-00-16.00 og fredag kl. 9.00–12.00.