Jubilæumsudstilling fra Patchworkgruppe Salzburg.
Mehrzweckhaus, Dorfstrasse 26b, 5101 Bergheim.
Åbent: Fernisering fredag kl. 18.00, lørdag kl. 10.00 – 18.00, søndag kl. 10.00 – 17.00.
Se mere: www.patchworkgruppe-salzburg.at
Provinsdag i Bruxelles/Flamske Brabant 2024.
Woonzorgcentrum OLV van Lourdes, Dorpsplein 10, 3071 Erps-Kwerps.
Tema: Vintage quilt med blonder og broderi.
Se mere på www.belgiumquilt.be
Mønster på tilværelsen
Hanni Bjerre-Christensen udstiller patchwork i Markuskirken, Sankt Markus Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C.
Med farverige kombinationer af nyt og gammelt skaber Hanni Bjerre-Christensen i sine patchworkværker på én gang prægnante og enkle kunstneriske udtryk.
Patchwork fra Hannis hånd bærer præg af inspiration fra adskillige undervisere, højskoleophold og besøg på patchworkfestivaler verden over, men har samtidig et umiskendeligt personligt præg, som valgene af farver, stoffer og mønstre giver til kende.
Der er ikke noget, der ikke kan quiltes – og så lidt som muligt, der går til spilde. Det giver unikke mønstre med både gentagelser og fornyelse, brud og sammenhæng.
Oplev Hanni Bjerre-Christensens patchwork i Markuskirken, hvor hun udstiller i menighedssalen. Der er fernisering søndag den 26. maj kl. 11.30 – efter gudstjenesten, og udstillingen vil være at se sommeren over.
Der er mulighed for at besøge udstillingen i kirkens åbningstid, på hverdage normalt mellem kl. 9.00 – 13.00 samt efter gudstjenesten på søndage.
Birgitte Busk udstiller et udsnit af sine trådmalede portrætter på Danmarks Kostumarium, Frederiksø 16c 2.sal, Svendborg.
Birgitte Busk har over mange år forfinet et helt særlig kunsthåndværk. Med nål og tråd danner hun udtryksfulde billeder, såkaldte trådmalerier. Enkelte stoflag udgør en grundflade, en slags grovskitse, hvorpå Birgitte i frihånd ”maler” med forskellige slags sytråd på en helt almindelig symaskine uden computerstyring. Alle stikningerne virker som blyantsstreger, som både fremhæver detaljer og smelter stoflagene sammen til bløde lys-og skyggeeffekter.
Birgittes trådmalerier indeholder forskellige motiver oftest på store mørke flader, hvor lyset vokser ud af mørket. Denne effekt kendetegner de fleste af billederne, og netop brugen af dette virkemiddel i portrætter har fået meget opmærksom i Danmark og i udlandet.
Åbningstider:
Mandag lukket
Tirsdag – søndag åbent kl. 10.00 – 16.00.
Entre:
70 kr.
Ud over Birgitte Busks udstilling er der mulighed for at se Annemarie Helgers store rober, kostumer fra “Badehotellet” og selvfølgelig også lidt af Thomas Sjølanders broderier.
Vær opmærksom på at kostumariet ligger på anden sal og der endnu ikke er elevator i bygningen.
QUIP – De Grønne Quiltere
Kl. 10.00 – 15.00 afholder De Grønne Quiltere QUIP i Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, 2800 Kgs. Lyngby med en lille udstilling af vores værker samt arbejdende værksted.
Alle er velkomne til at kigge forbi med eller uden sytøj noget af dagen eller hele dagen. Der er kaffe på kanden hele dagen.
Venlig hilsen
De Grønne Quiltere
QUIP – Quilt in Public
Kl. 10.00 – 14.00
Plantoramam, Emblasvang 2, 3400 Hillerød.
Vi udstiller tæpper, tasker, og andet vi har syet. Kom og sy sammen med os, der er plads. Har du en time eller to eller bare fem minutter, er du
velkommen.
Arrangør: Gurli Knudsen
Medlem af Dansk Patchwork Forening
“Quilt Canada 2024”, Venue, Edmonton Convention Centre, 9797 Jasper Avenue, Edmonton, Alberta, T5J 1N9.
Åbent: Torsdag og fredag kl. 09.30 – 18.00, lørdag kl. 09.30 – 16.00.
Trudy Kleinstein Artquilts, Museum Chasa Retica, Compatsch CH, Plan Str. 22, 7562 Samnaun.
Åbent: Onsdge, den 3. + 17. + 24. juli, fredage den 5. + 19. 0 26. juli, lørdage den 22. juni + 13. juli.
Alle dage kl. 15.00 – 18.00.
Se mere: https://wp.kleinstein-quilts.com/
Grethe Riis Marianne Ochwat Tove Carlsen Tove Pedersen
Udstillingen er en hyldest til det gode broderihåndværk og en hyldest til de klassiske danske broderiteknikker,
Det er fire afgangselever fra Den klassiske broderiskole, ved Lis Ahrenkiel, der viser mange af de grundige forarbejder, der er udført på skolen i det 7-8 år lange undervisningsforløb, de har gennemgået. Samtidig er der mange eksempler på broderierne anvendt i en moderne sammenhæng, på billeder, tæpper, puder, æsker, ophæng, knapper, små sære dyr og meget andet.
De fire afgangselever er Tove Pedersen, Tove Carlsen, Grethe Riis og Marianne Ochwat.
På udstillingen viser alle broderiskolens 29 elever desuden prøver med baldyring, der er en af de mange hvide broderier som den danske tradition er så rig på.
Udstillingen vises på Sorø Museum, Storgade 17. Sorø. Museet har i perioden åbent hver dag mellem kl. 10.00 og 16.00.