Mønster på tilværelsen
Hanni Bjerre-Christensen udstiller patchwork i Markuskirken, Sankt Markus Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C.
Med farverige kombinationer af nyt og gammelt skaber Hanni Bjerre-Christensen i sine patchworkværker på én gang prægnante og enkle kunstneriske udtryk.
Patchwork fra Hannis hånd bærer præg af inspiration fra adskillige undervisere, højskoleophold og besøg på patchworkfestivaler verden over, men har samtidig et umiskendeligt personligt præg, som valgene af farver, stoffer og mønstre giver til kende.
Der er ikke noget, der ikke kan quiltes – og så lidt som muligt, der går til spilde. Det giver unikke mønstre med både gentagelser og fornyelse, brud og sammenhæng.
Oplev Hanni Bjerre-Christensens patchwork i Markuskirken, hvor hun udstiller i menighedssalen. Der er fernisering søndag den 26. maj kl. 11.30 – efter gudstjenesten, og udstillingen vil være at se sommeren over.
Der er mulighed for at besøge udstillingen i kirkens åbningstid, på hverdage normalt mellem kl. 9.00 – 13.00 samt efter gudstjenesten på søndage.
Birgitte Busk udstiller et udsnit af sine trådmalede portrætter på Danmarks Kostumarium, Frederiksø 16c 2.sal, Svendborg.
Birgitte Busk har over mange år forfinet et helt særlig kunsthåndværk. Med nål og tråd danner hun udtryksfulde billeder, såkaldte trådmalerier. Enkelte stoflag udgør en grundflade, en slags grovskitse, hvorpå Birgitte i frihånd ”maler” med forskellige slags sytråd på en helt almindelig symaskine uden computerstyring. Alle stikningerne virker som blyantsstreger, som både fremhæver detaljer og smelter stoflagene sammen til bløde lys-og skyggeeffekter.
Birgittes trådmalerier indeholder forskellige motiver oftest på store mørke flader, hvor lyset vokser ud af mørket. Denne effekt kendetegner de fleste af billederne, og netop brugen af dette virkemiddel i portrætter har fået meget opmærksom i Danmark og i udlandet.
Åbningstider:
Mandag lukket
Tirsdag – søndag åbent kl. 10.00 – 16.00.
Entre:
70 kr.
Ud over Birgitte Busks udstilling er der mulighed for at se Annemarie Helgers store rober, kostumer fra “Badehotellet” og selvfølgelig også lidt af Thomas Sjølanders broderier.
Vær opmærksom på at kostumariet ligger på anden sal og der endnu ikke er elevator i bygningen.
QUIP – De Grønne Quiltere
Kl. 10.00 – 15.00 afholder De Grønne Quiltere QUIP i Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, 2800 Kgs. Lyngby med en lille udstilling af vores værker samt arbejdende værksted.
Alle er velkomne til at kigge forbi med eller uden sytøj noget af dagen eller hele dagen. Der er kaffe på kanden hele dagen.
Venlig hilsen
De Grønne Quiltere
QUIP – Quilt in Public
Kl. 10.00 – 14.00
Plantoramam, Emblasvang 2, 3400 Hillerød.
Vi udstiller tæpper, tasker, og andet vi har syet. Kom og sy sammen med os, der er plads. Har du en time eller to eller bare fem minutter, er du
velkommen.
Arrangør: Gurli Knudsen
Medlem af Dansk Patchwork Forening
Lappedykkerne
Lappedykkerne er en 25 år gammel patchworkforening, der har medlemmer fra hele Thy, Hanherred, Mors, Salling og Struer-egnen. Vi mødes den sidste tirsdag i måneden på Koldby Skole. Foreningen har for tiden 25 medlemmer.
Foreningens formål er at udbrede viden om og skabe et forum for alle slags håndarbejde, dog med patchwork som hovedinteresse.
Mødeaftenerne indeholder mange forskellige aktiviteter, såsom fx gennemgang af nåle og deres anvendelse, stofbytte – med stoffer i aftalt farve, størrelse og antal, gennemgang af syteknikker indenfor patchwork, introduktion af årsprojekter, som i år er en strikke/projekt/gå-i-byen-taske samt en stofbeklædt projektmappe.
Desuden kan mødeaftenerne dreje sig om anvendelse af diverse blomster i forskelligt øjemed, broderi samt at arbejde med små projekter i andre materialer såsom gummi, papir, læder og pil. Efter gennemgang af aftenens emne bliver der hygget med fælles kage og medbragt kaffe/te. Mødeaftenen slutter med ”Vis og fortæl”, hvor medlemmerne medbringer egne kreationer inden for mange genrer af håndarbejde, såsom broderi, strik, pileflet, beklædningssyning m.m., og fortæller om erfaringer med frembringelsen af det enkelte projekt til gensidig inspiration.
Foreningen har tre sysseldage, henholdsvis en i foråret og to i efteråret, som er arbejdsdage på Koldby Skole, hvor der kan sys, hvad man vil eller et fælles emne. Der er desuden fællesspisning og hygge. Nogle år har foreningen en fredag/lørdag med en udefrakommende underviser. I år har foreningen som et nyt tiltag arrangeret en tre-dages tur til Fyn i maj måned. Sommerhalvåret afsluttes med en sommerudflugt og en herlig sommerkage. Vinterhalvåret har juleafslutning en lørdag med norske gærklejner, pakkespil, tid til at sy og små workshops og demonstrationer, som man kan vælge at deltage i.
Det er en forening med plads til alle, uanset alder og interesser. Foreningen kan findes på Instagram, søg på lappedykkernes.
Lappedykkerne udstiller et alsidigt udvalg af smukke arbejder fremstillet af foreningens medlemmer. Der vil være store quilte og små ting både maskinsyet og håndsyet.
Udstillingen kan ses i perioden 1. juli til 1. september 2024 i Købmandsgården, Aggersundvej 284, 9690 Fjerritslev. Butikken har åbent: Mandag til torsdag kl. 9-00-16.00 og fredag kl. 9.00–12.00.
Grethe Riis Marianne Ochwat Tove Carlsen Tove Pedersen
Udstillingen er en hyldest til det gode broderihåndværk og en hyldest til de klassiske danske broderiteknikker,
Det er fire afgangselever fra Den klassiske broderiskole, ved Lis Ahrenkiel, der viser mange af de grundige forarbejder, der er udført på skolen i det 7-8 år lange undervisningsforløb, de har gennemgået. Samtidig er der mange eksempler på broderierne anvendt i en moderne sammenhæng, på billeder, tæpper, puder, æsker, ophæng, knapper, små sære dyr og meget andet.
De fire afgangselever er Tove Pedersen, Tove Carlsen, Grethe Riis og Marianne Ochwat.
På udstillingen viser alle broderiskolens 29 elever desuden prøver med baldyring, der er en af de mange hvide broderier som den danske tradition er så rig på.
Udstillingen vises på Sorø Museum, Storgade 17. Sorø. Museet har i perioden åbent hver dag mellem kl. 10.00 og 16.00.
Verdens Broderidagen i Hundested
Hvert år fejres Verdens Broderidagen på samme dato; den 30. juli – ugedagen ændrer sig naturligt, i år falder mærkedagen på en tirsdag.
Broderi for FRED er vigtigere end nogen sinde.
Du er hermed inviteret til at deltage i dette arrangement; enhver kan bidrage og være med eller blot kigge forbi. Borde og bænkene på torvet vil danne ramme om dette broderifællesskab – ude i det fri.
Temaet i år er: FISKEKUTTER
Vi sender en hilsen til de blå legendariske trækuttere samt til langsom transport, langsom luksus og langsomt håndarbejde. En dag med broderi i fokus.
Vi sætter hinanden stævne på Gubbentorvet, Nørregade 11 B, Hundested fra kl. 11.00 – 15.00. Hvis vejret ikke er med os – vil der på hjemmesiden og på sociale medier blive meddelt, hvor arrangementet så bliver afholdt.
Stoffet, vi vil brodere på, SKAL være i lyseblå nuancer. Medbring også gerne broderigarn og sygrej.
Yderligere oplysninger, skitsen m.m. kig her:
www.halsnaes.husflid.dk eller skriv til info@halsnaes.husflid.dk
- Giv selv din kutter et navn eller ciffer på kutterskiltet.
De færdigbroderede fiskekuttere vil senere på året kunne indgå i en kollektiv broderiudstilling i lokalmiljøet.
Tøv ikke – kom trygt og vær med til denne fredfyldte broderievent og få Ro i Sjælen.
Arrangør: De Kreative Halsnæs Husflidsforening,
v/ Susanne Jelager og Rikke Ruff
Vejle Bibliotek har en patchworkudstilling, som Vejle Quilters har stået for. Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.
Firkløveren har 25 års jubilæum
I år har Quilteforeningen Firkløveren i Assens 25 års jubilæum, og det vil vi gerne markere med et åbent hus lørdag den 17. august 2024.
Vi er en lille forening på 24 medlemmer. Mange af medlemmerne har været med til at starte foreningen i sin tid, og nye er kommet til.
Patchwork har udviklet sig meget gennem de 25 år. Det vil vi gerne vise med en udstilling af tæpper syet i bl.a traditionelt patchwork, applikation og broderi.
Der er også tasker, puder, æsker og andre ting, medlemmerne har syet gennem årene. Broderi og genbrug er blevet populært i patchwork og forvandles til bl.a smukke tasker.
Foreningen byder på kaffe, te og kage. Medens du nyder dette, kan du få en snak med medlemmerne, eller du har lyst til at sy lidt patchwork i hånden eller på maskine.
Assens by har 500 års købstadsjubilæum i 2024, så der vil være mange andre aktiviteter i byen denne weekend, du kan deltage i.
Patchworkudstillingen er i Foreningshuset, Ramsherred 52, 5610 Assens.
Åbent kl. 10.00 – 16.00.
Alle er velkommen, og vi glæder os til at se jer.
Har du brug for mere info, kan Quilteforeningen Firkløveren kontaktes på mail: quiltefir@gmail.com
Quiltehilsen fra Quilteforeningen Firkløveren