Landet over afholdes flere steder QUIP-dag. Hør i butikker og lokalforeninger, hvor det foregår.
Anne Marie Johansen
Købmandsgårdens sommerudstilling har i år Limfjordsgruppen som gæsteudstiller med udstillingen ”Limfjordslandet”.
Limfjordsgruppen har i øjeblikket 71 medlemmer fra det nordvestlige Jylland, og gruppens mødested er Thisted.
I 2019 fik medlemmerne af Limfjordsgruppen en udfordring, hvor temaet var Limfjordslandet. Temaet kunne fortolkes helt frit – figurativt, abstrakt, farveharmoni. Man kunne lade sig inspirere af Limfjordslandets flora og fauna, landskab, fjorden, forfattere, malere, foregangsmænd, historie, sagn, erhverv ….. ja, kun fantasien satte grænser.
Der kunne vælges mellem tre forskellige størrelser, og desuden var der tre stykker stof, som skulle indgå i quilten sammen med stof af eget valg. Resultatet blev 34 quilte syet af 25 medlemmer.
Gudrun Schultz Andersen Karen Mette Christiansen Aase Christensen
Udstillingen kan ses på adressen:
Købmandsgården, Aggersundvej 284, 9690 Fjerritslev.
Åbningstider: Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00, fredag kl. 9.00 – 12.00. Lørdag og søndag lukket.
I det høje nord i Tyskland sker der noget – Patchworkudstilling!
Dansk/Tysk Patchworkforum inviterer til en virkelig skøn og nok også enestående udstilling, hvor vi viser en del af vores arbejder i Rosariet ved Glücksborg Slot.
Rosariet tilbyder os muligheden for at udstille vore quilte i det tidligere væksthus, i et stort telt og selvfølgelig i den vidunderlige rosenhave under fri himmel.
På det 7 ha store område er der foruden vores quilte også andet at se. Det lille parkanlæg med mange siddemuligheder og utallige rosenbede og rosenespaliers indbyder til en kop kaffe og til beundring og nydelse. Desuden er det nærliggende slot ligeledes bestemt et besøg værd!
Vi glæder os utrolig meget til denne særlige udstilling og til jeres besøg.
Glücksborg Slots Rosarium (info@schoenes-gluecksburg.de ) ved Schlosspark 2b, D – 24960 Glücksburg.
Åben alle dage fra kl. 10.00 – 18.00.
Fernisering lørdag den 8. juli kl. 11.00 med et glas champagne. Fri entré.
Se mere på www.d-dk-patchworkforum.eu
Velkommen til Gedserquilternes udstilling med patchwork. Udstillingen afholdes i Formidlingshuset, Marinestationen, Fyrvej 5, 4874 Gedser Odde.
Vi holder åbent alle dage fra kl. 10.00 til kl. 16.00 – også i weekenden. Kom og nyd udstillingen med vores flotte arbejder. Der er rig mulighed for køb.
Verdens Broderidagen i Hundested
Vi broderer for Fred i Verden og samles til en fælles stund med nål og tråd, gerne ude i det fri. Alle kan være med. Både store og små. Du er hermed inviteret!
Det er første gang vi afholder denne mærkedag i Hundested.
Ideen med Verdens Broderidagen vandrede til Danmark fra Sverige i 2012, siden da har dagen været fejret adskillige steder – både i ind- og udland.
Vi vil samles på Gubbentorvet, Nørregade 11 B, 3390 Hundested. Hvis vejret ikke tillader det – trækker vi ind i medborgerhuset Gubben.
Vi mødes mellem kl. 11.00 og 16.00.
Der er mulighed for at købe kaffe og kage m.m. i cafeen på Gubbentorvet.
Vi har valgt temaet: SÆLEN som er byens symbol; SÆL-HUNDEN.
Stoffet vi broderer på skal være hvidt/råhvidt, og selve motivet med sælen (som i en bronzeafstøbning ligger på Gubbentorvet på en sten fragtet hertil fra Grønland), vil på dagen kunne tegnes af og overføres til dit stof. Medbring gerne broderigarn, stof og sygrej.
Yderligere oplysninger, skitse mv. kig her:
www.halsnaes.husflid.dk eller skriv til info@halsnaes.husflid.dk
De færdigbroderede sæl-hunde vil senere kunne indgå i en kollektiv udstilling i Hundested i januar måned 2024. Kom og vær med på denne broderi- og fredfyldte dag og få: RO i SjÆLEN.
Arrangør: De Kreative Halsnæs Husflidsforening
v/Britta Dencker, Susanne Jelager og Rikke Ruff
I Antvorskov Kirke præsenterer Brodullerne en jubilæumsudstilling for 10-året 2013 til 2023.
Udstillingens genstande viser mange klassiske broderiteknikker og spænder bredt: Fra knapper over krukker, kunsthåndværk og brugsgenstande. De fleste af de lærte teknikker fra Den klassiske broderiskole er repræsenteret i flere varianter.
Genstandene er fortrinsvis fremstillet som gruppens selvvalgte udfordringer i en udvalgt teknik samt ved deltagelse i MiniTEX og Tema-udstillinger i Ågalleriet i Frederiksværk, som Brodullerne årligt har deltaget i.
Brodullerne er en gruppe kvinder, der alle har gennemgået den 6-årige uddannelse fra Den klassiske broderiskole v/Lis Ahrenkiel i Teestrup ved Haslev. Uddannelsens formål er at give eleverne grundlæggende håndværksmæssige kvalifikationer i broderi. Eleverne bliver trænet i ca. 20 broderiteknikker + varianter af teknikker. De valgte sting og teknikker kendes fra de seneste 200 års kvindehåndarbejde og er en del af den danske kulturarv.
Brodullerne er: Anette Marboe, Dorrit Henriksen, Inge Jochimsen, Inger Maaløe, Lis Hansen, Lise Nielsen, Sonja L. Jensen og Tinna Pedersen
Udstillingen er åbent i kirkekontorets åbningstid:
Mandag kl. 9.00-12.00
Onsdag kl. 15.00-17.00
Fredag kl. 9.00-12.00
samt efter aftale.
Kontakt kordegn Mie Dehn Poulsen, tlf. 5850 5480, mail: mdp@km.dk
Antvorskov Kirke, Agersøvej 86b, 4200 Slagelse
“The Festival of Quilts (FoQ)”. NEC, Birmingham. Europas største quilteshow.
Udstillinger, foredrag, butikker, kurser fra 1 times til flerdages, begyndere til masterclasses.
Åbent: torsdag, fredag og lørdag kl. 9.30 – 18.00, søndag kl. 9.30 – 17.00
Se mere: www.thefestivalofquilts.co.uk
Dansk Patchwork Forening holder træf i Roskilde Kongres- & Idrætscenter, Møllehusvej 15, 4000 Roskilde.
I år har vi sat fokus på børn og unge, der kan udstille deres syede ting og deltage i workshops begge dage. Der vil selvfølgelig også være udstillinger og demoer af diverse syteknikker.
Vi vil løbende opdatere hjemmesiden med nyheder.
Udstillingen “Nadvergæsterne” vises i Thisted Kirke fra 1. september – 22. oktober 2023.
Thisted Kirke, Vestergade 3, 7700 Thisted.
Udstillingen kan ses mandag til fredag kl. 8.00 – 16.00.
Her er lidt om baggrunden for udstillingen, der i første omgang blev vist i Stoense Kirke og hen over sommeren i Domkirken i København.
Stoense Kirke er en lille middelalderkirke på Nordlangeland. Udvendig ligner den enhver anden dansk landsbykirke bortset fra, at tårnet her vender mod øst. Indvendig finder man en meget flot altertavle udført af den dygtige billedskærer Lorentz Jørgensen. Den var oprindelig lavet til og ophængt i Tranekær Kirke, men blev i 1847 flyttet til Stoense. Den meget smukke prædikestol er udført af Hans Gudewerdt, som var Jørgensens læremester. I 1956 skete der en stor modernisering af kirken, hvor man fjernede kirkebænkene i hovedskibet og erstattede dem med moderne stole, tegnet af Kåre Klint.
Kirken har en fantastisk akustik, og siden slutningen af 1970’erne har familien Steensen-Leth på Steensgård arrangeret klassiske sommerkoncerter i kirken. Disse koncerter har hvert år tiltrukket verdenskendte navne inden for kammermusikken. De har nydt akustikken og den intime atmosfære. Det var også ved en af disse koncerter, at ideen om en udsmykning i kirken opstod, idet billedkunstneren Maja Lisa Engelhardt og formanden for Ny Carlsberg Fondet traf hinanden. En ansøgning til fondet gjorde det muligt i 2005 at opsætte to glasmosaikvinduer i sideskibets vinduer skabt af Maja Lisa Engelhardt.
Hvert år arrangeres der kunstudstilling i kirken. I den forbindelse har menighedsrådet fået kirkeministeriets tilladelse til at opsætte 13 kroge i kirkerummet.
For et års tid siden fik jeg en henvendelse fra sognepræsten Peter Møberg, som havde fået den ide, at de 13 kroge netop passede med antallet gæster omkring nadverbordet Skærtorsdag. Han spurgte, om ikke det kunne være en opgave for QQTextilkunst at gå i gang med. Samtidig lovede han at lave en beskrivelse af samtlige 12 disciple, så vi kunne have noget at gå ud fra.
Jeg forelagde ideen for gruppen, og der var så stor tilslutning, at vi valgte at gå videre med projektet. Der blev nedsat et udvalg, som skulle stå for planlægningen. Udvalget satte tre kriterier op, som værkerne skulle opfylde: Alle skulle have samme mål, nemlig 70 x 60 cm. Navnet på apostlen skulle fremgå, og endelig skulle man kunne se hans attribut (kendetegn). Apostlene blev fordelt ved lodtrækning, og vi fik hver især en beskrivelse af vores apostel.
Selv om det var en grundig beskrivelse, er der dukket mange spørgsmål op undervejs i processen. Så der er både blevet læst i bøger og Bibel, googlet og stillet spørgsmål til præsten. Det har været en spændende udfordring, og mon ikke vi alle er blevet en lille smule kloge på et område, man normalt ikke beskæftiger sig så meget med.
Himmerlands Quilterne fejrer 25 års jubilæum med en udstilling, Bygaden 33, Ravnkilde, 9610 Nørager.
Du kan se udstillingen fra kl. 10.00 til kl. 16.00.