Flyttet fra 26. juni – 14. november 2021.
Textile Biennial 2021 ”Food for Thought”, Museum Rijswijk, Herenstraat 67, 2282 BR Rijswijk.
Se mere: www.museumrijswijk.nl
8. Europäische Quilt – Triennale
Textilsammlung Max Berk, Brahmsstraße 8,
69118 Heidelberg-Ziegelhausen.
50 objekter fra 15 europæiske lande – højt kunstnerisk niveau.
Åbent: Onsdag, lørdag og søndag
kl. 13.00 – 18.00.
Se mere: www.museum.heidelberg.de
Kreativ Textil Konst – udstilling på Galleri
Engleson, Caroli i Malmø.
Åbent: Hverdage kl. 12.00 – 17.30,
lørdag/søndag kl. 11.00 – 16.00.
Gratis adgang.
Se mere: www.oresundsquiltarna.se/aktuellt.html
OBS:
Öresundsquiltarnas udstilling, som var
annonceret i oktober 2021 er flyttet til
oktober 2022.
Flyttet fra 2020. Desuden har de planlagt en virtuel quiltfestival, men datoen er endnu ukendt.
Se mere på http://www.quilts.com
Det sker i magasinbygningen på Fæstningen, Søbatteriet 7, 4220 Korsør.
Udstillingen har åbent begge dage fra kl. 10.00 – 16.00.
Der vil være mulighed for at købe kaffe/te og kage samt lodder til vores lotteri. Der er naturligvis gratis adgang.
”Quilt im Schloss 2021”, Schloß Tribuswinkel, Schloßallee 5, 2512 Traiskirchen (lige syd for Wien).
Åbent: Fredag kl. 17.00 – 20.00, lørdag kl.
10.00 – 18.00 og søndag kl. 10.00 – 17.00.
Efter aflysning grundet Covid-19 kan vi endelig holde Storstrømquilternes traditionelle medlemsudstilling med et strejf af jul med temaet: Stjerner og engle .
Vi udstiller på Nr. Alslev Bibliotek, Helene Strangesvej 1, 4840 Nørre Alslev. Udstillingen kan ses lørdag kl. 10.00 – 16.00 og søndag kl. 10.00 – 15.00.
både lørdag og søndag.
På udstillingen kan du se medlemmernes quilts m.m., og der vil naturligvis være masser af stjerner og engle.
I vores hyggegrupper arbejdes med håndquiltning og maskinsyning, her kan også forekomme overraskelser. Kom og få en snak med medlemmerne – vi vil gerne vise dig, hvad vi arbejder med, måske inspirere dig til selv at komme i gang med at sy patchwork. Der bliver mulighed for at du selv kan sy en lille engel i vores workshop.
Tombola med spændende præmier skænket af medlemmerne. I lighed med tidligere år vil der igen være en bod, hvor der sælges nogle af medlemmernes unikke kreationer, og her er der virkelig mulighed for at købe en helt speciel julegave. Sø sæt lidt tid af i kalenderen og kom og besøg os.
Der er gratis entre.
Hjertelig gensyn den 6. november.
Se mere på http://www.nadel-welt.de
Vi er en gruppe på ca. 20 quiltere, som to gange om måneden syr patchwork i et inspirerende fællesskab.
Hvert år har vi et eller to temaer, som vi hver især fortolker forskelligt. Sidste års udstilling blev desværre aflyst på grund af coronaepidemien. Vi havde som tema arbejdet med babytæpper. Dette tema har vi fortsat i år, og vi glæder os til at vise, hvad vi nu i to sæsoner har arbejdet med.
Som noget nyt har vi i år en workshop kørende i de to dage. Vi håber, at især børn og unge vil få interesse i at sy patchwork, men alle er naturligvis velkomne til at se og prøve – nybegyndere såvel som garvede.
Vi håber igen i år at se mange gæster og glæder os til at høre jeres mening om vores arbejder.
Udstillingen kan ses på Østerskovgaard, Østerskovvej 20, 8670 Låsby. Vi har åbent begge dage fra kl. 10.00 til 16.00.
Der modtages ikke Dankort, men kontanter og Mobilepay
[caption id="attachment_4466" align="alignnone" width="300"] Tasken er syet af Bettina Andersen.[/caption]
Edderbroderemig på Blicheregnen – FORLÆNGET
”Interessen for at besøge Museum Silkeborg Blicheregnens særudstilling Edderbroderemig har været helt overvældende”, udtaler museumsinspektør og afdelingsleder Marianne Gjørtz Hougaard, ”derfor har vi valgt at forlænge særudstillingen til og med påske.”
Seks fantastiske broderikunstnere gæster Museum Silkeborg Blicheregnen med særudstillingen Edderbroderemig med broderier med holdning. Det er holdninger til livet, samfundet, miljøet omkring os, politik og meget mere alt sammen fortalt på finurlig vis med broderi. Det gamle håndværk kombineres med moderne holdninger og meninger til alt mellem himmel og jord.
Udstillingen sætter ikke så meget fokus på det enkelte sting eller en bestemt teknik, som på budskabet, og udstillingen giver eksempler på, hvordan broderiet bestemt også kan give mening i dag. Væk er de fine blomster og nuttede dyrebørn, og i stedet er der plads til holdninger, meninger og synspunkter. Humor og sarkasme kan forekomme i stor stil, og er der en blomsterranke, er den gentænkt i en helt ny sammenhæng. Værkerne spænder vidt fra ironiske sentenser fra dagligdagen til ord fra livet i det offentlige system.
Museet har allieret sig med seks dygtige, etablerede broderikunstnere, som udtrykker deres holdninger og meninger med nål og tråd.
De seks kreative brodøser er Rikke Lyng, Bettina Andersen, Ditte Rasmusen, Tonja Rosenblad, Eva Engelhardt og Lif Rosenkvist. Rikke Lyng og Bettina Andersen stod blandt andet for flere workshops på Koldinghus i forbindelse med særudstillingen Dronningens Broderier i sommeren 2021, men alle seks bidrager til udstillingen med sjove, underholdende, reflekterende og provokerende værker.
Mens de seks kunstnere indtager museets særudstillingslokale, har museet stillet den hyggelige kaffestue til rådighed for en fællesvæg, som alle har kunnet bidrage til med spændende broderier med holdninger fra alle, der havde lyst til at være med. Der er kommet broderier ind fra hele landet, unge og ældre, mænd og kvinder har bidraget til den spændende udstilling, som giver et indblik i, hvad der rører sig i samfundet lige nu.