[caption id="attachment_4466" align="alignnone" width="300"] Tasken er syet af Bettina Andersen.[/caption]
Edderbroderemig på Blicheregnen – FORLÆNGET
”Interessen for at besøge Museum Silkeborg Blicheregnens særudstilling Edderbroderemig har været helt overvældende”, udtaler museumsinspektør og afdelingsleder Marianne Gjørtz Hougaard, ”derfor har vi valgt at forlænge særudstillingen til og med påske.”
Seks fantastiske broderikunstnere gæster Museum Silkeborg Blicheregnen med særudstillingen Edderbroderemig med broderier med holdning. Det er holdninger til livet, samfundet, miljøet omkring os, politik og meget mere alt sammen fortalt på finurlig vis med broderi. Det gamle håndværk kombineres med moderne holdninger og meninger til alt mellem himmel og jord.
Udstillingen sætter ikke så meget fokus på det enkelte sting eller en bestemt teknik, som på budskabet, og udstillingen giver eksempler på, hvordan broderiet bestemt også kan give mening i dag. Væk er de fine blomster og nuttede dyrebørn, og i stedet er der plads til holdninger, meninger og synspunkter. Humor og sarkasme kan forekomme i stor stil, og er der en blomsterranke, er den gentænkt i en helt ny sammenhæng. Værkerne spænder vidt fra ironiske sentenser fra dagligdagen til ord fra livet i det offentlige system.
Museet har allieret sig med seks dygtige, etablerede broderikunstnere, som udtrykker deres holdninger og meninger med nål og tråd.
De seks kreative brodøser er Rikke Lyng, Bettina Andersen, Ditte Rasmusen, Tonja Rosenblad, Eva Engelhardt og Lif Rosenkvist. Rikke Lyng og Bettina Andersen stod blandt andet for flere workshops på Koldinghus i forbindelse med særudstillingen Dronningens Broderier i sommeren 2021, men alle seks bidrager til udstillingen med sjove, underholdende, reflekterende og provokerende værker.
Mens de seks kunstnere indtager museets særudstillingslokale, har museet stillet den hyggelige kaffestue til rådighed for en fællesvæg, som alle har kunnet bidrage til med spændende broderier med holdninger fra alle, der havde lyst til at være med. Der er kommet broderier ind fra hele landet, unge og ældre, mænd og kvinder har bidraget til den spændende udstilling, som giver et indblik i, hvad der rører sig i samfundet lige nu.
Tusindvis af sting, kilometervis af tråd, sanselige stoffer i alle regnbuens farver, fantasi, energi og mange timers arbejde. Det er nogle af de vigtigste ingredienser, som afgangseleverne på Brodøsens Værksteds broderiforløb har haft brug for i deres otte moduler lange efteruddannelsesforløb i Frit Broderi.
Udstillingens værker er alle skabt af de 12 afgangselever, som har gennemført uddannelsesforløbet Frit Broderi hos FORA Fagkursus med Bettina Andersen fra Brodøsens Værksted som underviser.
Udstillingen kan ses på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve.
Museets åbningstider:
Tirsdag – fredag kl. 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag kl. 11.00 – 16.00
Mandag lukket
AOH-messen, Ceres Arena, Stadion Álle 70, 8000 Aarhus er aflyst grundet corona.
Læs mere: https://aohmesse.dk/
Workshop med Rikke Lyng Christensen
Kom til æble-broderiworkshop på Blicheregnen. Vi indtager kaffestuen med broderigarn og filtkugler for at lære, hvordan man laver nuttede små broderede æbler. De er fine sat på et låg eller som ophæng på en gren, og når man først har fanget teknikken med at få syet kuglen i facon, er det en genial måde at bruge sine små rester af broderigarn på.
Det kræver ikke mange års broderierfaring at lave disse æbler overhovedet, det er mest lige sting og en leg med farver. Der skal også laves et drizzlesting og knaphulssting, men alt det skal Rikke Lyng Christensen nok vise og fortælle om på dagen.
Da Rikke Lyng Christensen som tekstillærer kunne mærke den svigtende interesse for broderi, fik hun en fandenivoldsk følelse af, at det skulle blive løgn, at det smukke håndværk skulle lide en langsom død. Så hun oprettede for 5 år siden Facebookgruppen Broderi for sjov – Embroidery for fun, for at vise hvor vildt, udtryksfuldt, skørt, anderledes og opdateret broderiet også kan være. Og lykken er at se den stigende interesse, der nu kommer snigende for broderi i alle dets afskygninger.
Rikke Lyng står også bag systudiet Moonfeather og afholder diverse kurser og workshops, bla. på Koldinghus i forbindelse med særudstillingen Dronningens broderier.
Workshoppen er et arrangementerne, som hænger sammen med den anmelderroste særudstilling Edderbroderemig, som der naturligvis er adgang til i forbindelse med workshoppen. Der er kun få billetter tilbage.
Tid: Kl. 14.00 – 17.00.
Pris: 135 kr. pr person, inkl. kaffe m. sødt + materialer (98 kr.)
Udstilling af en lokal gruppes mindre quilte.
Åbent mandag – onsdag 8.15-15.30, torsdag 8.15-17.30 og fredag 8.00-12.00
AOH-messen, Lillebæltshallerne, Færøvej 74, 5500 Middelfart. Der vil være butikker og håndværkere vil prøde dagene med gode tilbud, demoer mv.
Læs mere: https://aohmesse.dk/
Alt for håndarbejde afholder messe i Rødovrehallen, Rødovre Parkvej 425, 2610 Rødovre. Butikker og håndværkere vil pryde dagene med gode tilbud, demoer, workshop og foredrag.
Bemærk! Messen er flyttet fra først i februar til marts grundet corona-situationen.
Læs mere: www.aohmesse.dk
Quiltrally-Syd starter igen i april 2022.
Se hvilke butikker der deltager samt åbningstider på https://quiltrally-syd.dk/
Claudia Pfeil er en af Tysklands mest kendte quiltekunster med udstillinger i store dele af verden.
I sommer viser hun sine værker i Skandinavien for første gang, på Bosjökloster Slot, en time fra København.
Bosjökloster Slott
Bosjökloster 111
243 95 Höör, Sweden (Skåne)
Åbent: Mandag kl. 11.00 – 15.00, fredag – søndag kl. 11.00 – 16.00.
Se mere på www.bosjokloster.se
Når tråd møder stof … kan forundring, magi og meget andet godt opstå!
“Helsingør”, Hanne Larsen.
“Skraldefisk”, Pia Toft.
25 kvinder fra henholdsvis Broderimixerne og QQ TextilKunst fylder Marienlyst Slot i Helsingør med tekstilkunst fra loft til gulv.
På udstillingen er der en mangfoldighed af moderne quilt, broderi og mange forskellige former for tryk på stof. Store skulpturer, små skulpturer og mange billeder i alle størrelser. Alle værker fortæller en spændende historie.
Specielt til denne udstilling
I efteråret 2021 var vi på en fælles inspirationstur gennem Helsingør gamle by. Der er der kommet 25 værker ud af til denne udstilling og med tydelig afsæt fortæller værkerne historie om byen før og nu.
Udstillingen kan ses på Marienlyst Slot, Marienlyst Alle 32, 3000 Helsingør, og der er åbent torsdag den 26. maj (Kr. Himmelfartsdag) til og med mandag den 6. juni (2. pinsedag) kl. 11.00 – 16.00 alle dage. Vi holder fernisering den 26. maj kl. 14.00.
Der er gratis adgang.
Velkommen til en spændende og alsidig tekstiludstilling!