I Antvorskov Kirke præsenterer Brodullerne en jubilæumsudstilling for 10-året 2013 til 2023.
Udstillingens genstande viser mange klassiske broderiteknikker og spænder bredt: Fra knapper over krukker, kunsthåndværk og brugsgenstande. De fleste af de lærte teknikker fra Den klassiske broderiskole er repræsenteret i flere varianter.
Genstandene er fortrinsvis fremstillet som gruppens selvvalgte udfordringer i en udvalgt teknik samt ved deltagelse i MiniTEX og Tema-udstillinger i Ågalleriet i Frederiksværk, som Brodullerne årligt har deltaget i.
Brodullerne er en gruppe kvinder, der alle har gennemgået den 6-årige uddannelse fra Den klassiske broderiskole v/Lis Ahrenkiel i Teestrup ved Haslev. Uddannelsens formål er at give eleverne grundlæggende håndværksmæssige kvalifikationer i broderi. Eleverne bliver trænet i ca. 20 broderiteknikker + varianter af teknikker. De valgte sting og teknikker kendes fra de seneste 200 års kvindehåndarbejde og er en del af den danske kulturarv.
Brodullerne er: Anette Marboe, Dorrit Henriksen, Inge Jochimsen, Inger Maaløe, Lis Hansen, Lise Nielsen, Sonja L. Jensen og Tinna Pedersen
Udstillingen er åbent i kirkekontorets åbningstid:
Mandag kl. 9.00-12.00
Onsdag kl. 15.00-17.00
Fredag kl. 9.00-12.00
samt efter aftale.
Kontakt kordegn Mie Dehn Poulsen, tlf. 5850 5480, mail: mdp@km.dk
Antvorskov Kirke, Agersøvej 86b, 4200 Slagelse
Udstillingen “Nadvergæsterne” vises i Thisted Kirke fra 1. september – 22. oktober 2023.
Thisted Kirke, Vestergade 3, 7700 Thisted.
Udstillingen kan ses mandag til fredag kl. 8.00 – 16.00.
Her er lidt om baggrunden for udstillingen, der i første omgang blev vist i Stoense Kirke og hen over sommeren i Domkirken i København.
Stoense Kirke er en lille middelalderkirke på Nordlangeland. Udvendig ligner den enhver anden dansk landsbykirke bortset fra, at tårnet her vender mod øst. Indvendig finder man en meget flot altertavle udført af den dygtige billedskærer Lorentz Jørgensen. Den var oprindelig lavet til og ophængt i Tranekær Kirke, men blev i 1847 flyttet til Stoense. Den meget smukke prædikestol er udført af Hans Gudewerdt, som var Jørgensens læremester. I 1956 skete der en stor modernisering af kirken, hvor man fjernede kirkebænkene i hovedskibet og erstattede dem med moderne stole, tegnet af Kåre Klint.
Kirken har en fantastisk akustik, og siden slutningen af 1970’erne har familien Steensen-Leth på Steensgård arrangeret klassiske sommerkoncerter i kirken. Disse koncerter har hvert år tiltrukket verdenskendte navne inden for kammermusikken. De har nydt akustikken og den intime atmosfære. Det var også ved en af disse koncerter, at ideen om en udsmykning i kirken opstod, idet billedkunstneren Maja Lisa Engelhardt og formanden for Ny Carlsberg Fondet traf hinanden. En ansøgning til fondet gjorde det muligt i 2005 at opsætte to glasmosaikvinduer i sideskibets vinduer skabt af Maja Lisa Engelhardt.
Hvert år arrangeres der kunstudstilling i kirken. I den forbindelse har menighedsrådet fået kirkeministeriets tilladelse til at opsætte 13 kroge i kirkerummet.
For et års tid siden fik jeg en henvendelse fra sognepræsten Peter Møberg, som havde fået den ide, at de 13 kroge netop passede med antallet gæster omkring nadverbordet Skærtorsdag. Han spurgte, om ikke det kunne være en opgave for QQTextilkunst at gå i gang med. Samtidig lovede han at lave en beskrivelse af samtlige 12 disciple, så vi kunne have noget at gå ud fra.
Jeg forelagde ideen for gruppen, og der var så stor tilslutning, at vi valgte at gå videre med projektet. Der blev nedsat et udvalg, som skulle stå for planlægningen. Udvalget satte tre kriterier op, som værkerne skulle opfylde: Alle skulle have samme mål, nemlig 70 x 60 cm. Navnet på apostlen skulle fremgå, og endelig skulle man kunne se hans attribut (kendetegn). Apostlene blev fordelt ved lodtrækning, og vi fik hver især en beskrivelse af vores apostel.
Selv om det var en grundig beskrivelse, er der dukket mange spørgsmål op undervejs i processen. Så der er både blevet læst i bøger og Bibel, googlet og stillet spørgsmål til præsten. Det har været en spændende udfordring, og mon ikke vi alle er blevet en lille smule kloge på et område, man normalt ikke beskæftiger sig så meget med.
Himmerlands Quilterne fejrer 25 års jubilæum med en udstilling, Bygaden 33, Ravnkilde, 9610 Nørager.
Du kan se udstillingen fra kl. 10.00 til kl. 16.00.
Da QQ TextilKunst sidste år fejrede 25 års jubilæum, blev der fremstillet nye værker samt to nye fælles projekter, hvor det ene er et projekt i tre serier: Hviskeleg – en fotoudfordring. Alt dette kan nu ses i en udstilling på Gulddysse Kulturgård, Gulddyssevej 70, 4000 Roskilde.
Udstillingen kan ses fra søndag den 17. september til og med søndag den 24. september 2023.
”Langebro” er det første værk i den ene serie af Hviskelegen – en fotoudfordring. Værket er syet af Lone Jensen.
Silketørklæder – et fælles projekt.
Åbningstider:
Fernisering søndag den 17. september kl. 14.00 – 17.00
Mandag er der åbent fra kl. 15.00 – 20.00
Tirsdag den 19. september – søndag den 24. september 11.00 – 17.00
Der er gratis adgang.
Venlig hilsen
QQ Textilkunst
Maribo Quilterne har 5 års jubilæum i år og det skal fejres.
Vi holder åbent hus fra kl. 10.00 – 16.00 i Kulturhuset i Stokkemarke, Tjennemarkevej 4, 4952 Stokkemarke.
Der vil være en udstilling af de mange og forskellige ting, som vores medlemmer har syet igennem årene. Naturligvis er der også mulighed for at vinde i lotteri/tombola i løbet af dagen.
Har du lyst til at deltage aktivt, vil der være workshops med Elisa Henningsen og Lene Bjørn.
Både Beo-Beo og Hos Poulsen vil have salg af stoffer og sykits m.m. så der er mulighed for at få noget med hjem.
Der er gratis adgang, og der vil blive serveret kaffe og kage ad libitum.
Venlig hilsen
Maribo Quilterne
Hvor: Tingagerskolen i Ringe – indgang fra Lombjergevej (overfor Ringe Vandværk)
Hvornår: Kl. 9.00 til kl. 16.00
Program for dagen:
Fra kl. 9.00 Kaffe og rundstykke
Ophængning m.m. af det – både små og store ting – som alle opfordres til at tage med.
Kl. ca.10.00 Vi tager sytøjet frem og kigger, hvad naboen både overfor og ved siden af og ved de andre borde syr. Vi udveksler ideer, tips og m.m. – kort sagt hygger os hele dagen med en fælles interesse. Mange nye venskaber har set dagens lys gennem vores fælles interesser.
Kl. ca. 12.15 Frokost ”surprise”
Kl. 15.30 Vi trækker lod om et par præmier blandt alle tilstedeværende.
Kl. 16.00 Slut for i dag
Syr du på maskine, skal egen maskine medbringes (også gerne kabeltromle eller forlængerledning).
Også i år får vi besøg af Jettes Patchwork fra Toftlund! Jette fylder bilen med ”alt godt fra butikken”. Bilen er lidt mindre i år, så skal du bruge diverse mellemfor el. lign. i større mængder, så skal det bestilles på forhånd.
Traditionen tro trækker vi lod sidst på dagen om et par præmier – men, som altid, for at vinde en præmie, skal man være til stede.
Pris: 50 kr. for medlemmer af MQ – 100 kr. for alle andre.
Prisen dækker kaffe og et rundstykke samt let frokost + en vand. Tag eget service og kop med
Tilmelding og betaling senest 15. september:
Send en mail med navn, adresse og tlf. til midtfynsquilterne@gmail.com eller send en sms til Else på 2124 2091 eller Inge på 2077 1365.
Betaling til MidtfynsQuilternes konto i SparekassenFyn: 0828 0003692493
Husk tydeligt deltagernavn på indbetalingen – mrk. Sy-sammen.
ALLE ER MEGET VELKOMNE
Ret til ændringer i programmet forbeholdes!
Vejle Quilters har i år 25 års jubilæum, og det fejres lørdag den 23. september 2023 kl. 10.00 – 18.00.
Der vil være udstilling af de mange ting, som vores medlemmer har syet, og det sker på Hældagerskolen, Nørremarksvej 157, 7120 Vejle.
Mangler du noget til dit patchwork, kan du handle hos Patchworkhulen og Quipa, som vil være tilstede hele dagen.
Der vil være en bod med udstilling af tæpper til krisecentre. Har du tæpper, du ikke bruger, stofrester eller ufo’er, så kan du aflevere det denne dag. Anette tager med glæde imod.
Vi har også cafe, tombola, og syhjørne, hvor du kan få et lille sykit, så du kan prøve at sy.
Vi glæder os til at se jer.
Bestyrelsen i Vejle Quilters
Igen i år er der quiltrally på Sjælland – nemlig 30. september 2023 kl. 9.00 – 17.00.
Temaet i år er “kurv”, hvor hver butik udformer et mønster, som uddeles på dagen.
Butikkerne er:
Annes Patchwork
BaliQuilt
Blossom Quilt
Patchworkbutikken i Nordsjælland
Fru Udesens Kludehus
Kirstens Quilt
Patchworkhuset
Patchwork Køge
Patchwork Stalden
Stjerne Stoffer
Tante Andante
For 10. gang byder vi velkommen til Quiltrally Midt – og Nordjylland. Butikkerne er klar, og vi glæder os til at se jer. Der er åbent kl. 9.00 – 16.00 i alle butikker.
På vores hjemmeside www.quiltrallymidtnord.dk og på Facebook www.facebook.com/quiltrallymidtnord kan du se, hvilke aktiviteter og tilbud der er i de enkelte butikker.
Butikker:
Patchwork Oasen
Den Lille Lade
Købmandsgården
Postgården
Kræmmerhuset
Patchwork & Design
Quipa
Helene Juul Design
Hobbygården
”HANNES” Patchwork
Thy Patchwork – Galleri Karin Ø
Quiltrally er et skønt arrangement, og du kan på en uforpligtende måde komme rundt og se i de forskellige butikker. Der er 11 butikker med, og vi håber, at vi kan friste dig med varer og indkøb til rallyet såvel som på et senere tidspunkt. Desuden kan du i butikkerne finde masser af inspiration til nye projekter.
Der kommer besøgende fra nær og fjern. Pigegrupper tager på tur, nogle endda med overnatning, og hygger, snakker, ser og inspirerer hinanden. Ægtepar kører en tur ud i det grønne og kan ”slå et slag” omkring et par butikker undervejs. Alle har de mulighed for at opleve et område af det danske landskab, som de ikke ser så ofte eller måske aldrig har været i.
Vi lægger os alle i selen for at få et godt rally. Vel mødt.
Med venlig hilsen og på gensyn
Quiltrally i Midt- og Nordjylland
Karin Østergaard