BOG PÅ BIBLIOTEKET: Indrømmet: Undertegnede anmelder har endnu aldrig lavet millefiori og kender ikke Willyne Hammersteins første tre bøger i serien. Men tilbuddet om at anmelde den 4. bog i serien kunne jeg efter blot et hurtigt kig på forsiden ikke stå for, og nysgerrigheden bliver stillet, og forventningerne indfriet i bogen.
Bogen, der udkom i slutningen af 2019, byder på et væld af farver og fantastiske, kalejdoskopiske mønstre – alle regnbuens farver er brugt, og forskelligheden i stoffernes mønstre og udtryk er kolossal. Udtrykkene går fra det fint afstemte mønster i blå, grå og karrygule nuancer, over et tæppe i petroleumsblå, røde og gul-grønne farver, lige til det endnu mere spraglede tæppe, der så rammes enkelt og virkningsfuldt ind af et sæt røde kanter. Det er både flot og
vovet tænkt. De mange farver sat ind i mønstre, som de fleste sikkert synes, de kan huske fra barndommens kalejdoskop-kikkert, danner stærke og smukke billeder.
De 18 projekter i bogen er hvert især angivet med en, to eller tre asterix’er alt efter sværhedsgrad. Bogen er på såvel engelsk som fransk, så den dækker et bredt sprogområde. Den engelske del virker klar og forståelig; det er dog min forståelse, at de franske opskrifter er de oprindelige. Alle mål er angivet i både centimeter og inch, og alle skabeloner trykt i 100% mål.
Bogen viser med tegninger, i hvilken rækkefølge de enkelte dele sys sammen, og der er lister over antal dele, stofforbrug etc. Dog mangler jeg lidt om skæreteknik for at sikre, at det rigtige mønster også kommer frem i mønstrede stoffer. Dette forklares muligvis i den første bog.
Trods den stærke inspiration, de flotte farver og de gode tegninger skal der nok en tålmodig/arbejdsom patchwork-sjæl til, for flere af tæpperne består af godt tusind enkeltdele.
Doris Waschak Andersen